Krivična prijava protiv Stefanovića i Ružića zbog biračkih spiskova 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Protiv ministara nadležnih za prijavu prebivališta i biračke spiskove Nebojše Stefanovića i Branka Ružića danas je podneta krivična prijava zbog prekrajanja biračkog spiska radi upisivanja lažnih Beograđana za izbore u Beogradu.

Krivičnu prijavu podneli su svi lideri liste “Dragan Đilas – ljudi odlučuju, Beograd pobeđuje!” koji dodaju da su Stefanović i Ružić, sumnja se, omogućili i dozvolili fiktivnu odnosno lažnu promenu mesta prebivališta za više desetina hiljada novoupisanih građana Beograda koji ne žive u Beogradu već samo imaju lažno prijavljeno prebivalište i to radi glasanja na izborima zakazanim za 4 mart.

„Time su izvršili krivična dela sastavljanje netačnih biračkih spiskova i zloupotreba položaja iz članova 158 i 359 Krivičnog zakonika. Uz krivičnu prijavu kao dokazi predati su službeni dokumenti zvanično dobijeni od pojedinih gradskih opština u kojima se beleži neobjašnjiv porast, pa pad upisanih birača, kao i izjave ministra Stefanovića koje su u neskladu sa tim dokumentima, a kojima pokušava da prikrije izvršenje krivičnog dela. Nakon tih izjava, policijske stanice u svih 17 beogradskih opština ostale su neme na podnete zahteve za informacijama koliko je birača iz Vojvodine i drugih delova Srbije, očigledno za potrebe izbora, od predsedničkih izbora steklo prebivalište u Beogradu“, navodi se u saopštenju Đilasove liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari