Krivična prijava protiv sudskog veštaka pogibije radnika u fabrici u Lučanima 1Fabrika Milan Blagojević, Lučani/Foto: Nenad Kovačević

Krivična prijava zbog „davanja lažnog iskaza“ na ročištu pre sedam dana je podneta protiv sudskog veštaka M.V. koji veštači na suđenju zbog pogibije dvojice radnika u eksploziji u fabrici namenske industrije „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima 14. jula 2017. godine.

Tu prijavu je Osnovnom tužilaštvu u Čačku podneo advokat Vladimir Todorić koji zastupa porodicu poginulog radnika Milomora Milivojevića.

Todorić je rekao novinarima da je na glavnom pretresu 28. februara u Osnovnom sudu u Ivanjici, sudski veštak M.V. „dao lažan iskaz, koji je bio potpuno suprotan u odnosu na onaj koji je dao 15. decembra 2022. godine“, te „pošto je nemoguće da oba iskaza buda istinita, jedan mora biti lažan“ – pišeu krivičnoj prijavi Todorića.

U Osnovnom sudu u Ivanjici nastavljeno je ponovljeno suđenje zbog pogibije dvojice radnika fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića u eksploziji u toj fabrici 2017. godine.

Apelacioni sud u Kragujevcu je sa obrazloženjem da „nisu izneti jasni i razumljivi razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja“ ukinuo prvostepenu presudu kojom su rukovodioci „Milana Blagojevića“ Vladimir Lončarević i Toma Stojić bili osuđeni na tri godine zatvora.

Naredno ročište je zakazano za 17. april.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari