Krivična prijava zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja: Vozio traktor sa neosvetljenim priključnim vozilom i izazvao nesreću kod Pirota 1Foto: Dušan Pešić

Policija u Pirotu podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv šezdesetrogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo, teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saopštila je Policijska uprava Pirot.

U saopštenju se navodi da se on sumnjiči da je juče popodne kod sela Poljska Ržana nedaleko od Pirota izazvao saobraćajnu nezgodu.

Vozio je traktor sa neosvetljenim priključnim vozilom na koji je naleteo šleper, a posle toga se sudario sa automobilom koji je dolazio iz suprotnog smera.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač i suvozač u automobilu su teže povređeni, dok je vozač traktora zadobio lake telesne povrede.

Policija apeluje na vozače traktora i drugih poljoprivrednih mašina da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa, da redovno obavljaju tehničke preglede i da svetlosno signalni uređaji na vozilima budu ispravni.

Apeluju na vozače i da koriste žuto rotaciono svetlo noću i u uslovima smanjene vidljivosti, kao i da priključna vozila budu označena na propisani način.

Policija podseća da ne voze pod dejstvom alkohola i ne nanose blato na kolovoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari