Krivične prijave zbog pretnji Saši Jankoviću 1Foto: Nenad Đorđević/ Fonet

Advokatski tim Saše Jankovića pokrenuo je pred nadležnim organima odgovarajuće postupke u cilju zaštite ličnog integriteta i lične bezbednosti predsedničkog kandidata Saše Jankovića, rekao je advokat Miloš Marković i dodao da se Jankoviću preti smrću na društvenim mrežama.

„Očekujemo hitnu reakciju MUP, tužilaštva i sudova kao organa Ustavom predviđenih da štite građane Srbije i njihova prava“, naveo je Marković, a objavljeno je na sajtu Saše Jankovića.
On je naglasio da je pored otvorenih pretnji smrću na društvenim mrežama, Janković izložen i klevetama i optužbama u tabloidima.

Već smo tužili tabloide i druga lica koja iznošenjem neistina pokušavaju da sakupe jeftine poene u izbornoj kampanji. Zahvaljujući građanima, došli smo i do podataka o počinjenim krivičnim delima, za koja takođe imamo pripremljene tužbe“, rekao je Miloš Marković.

Dodaje da se izbornom timu obraća sve više građana koji prijavljuju različita kršenja zakona tokom predizborne kampanje, kroz zloupotrebu državnih organa, javnih preduzeća i državnih službenika koji su stavljeni u službu predizborne kampanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari