Krov nad glavom: 14. avgusta okupljanje na Konjarniku 1Foto: Za krov nad glavom

Građanska inicijativa Za krov nad glavom saopštila je danas da policija nastavlja da neosnovano hapsi građane koji nenasilnim protestom nastoje da spreče izbacivanje iz stanova ugroženih porodica i pozvala građane da se 14. avgusta okupe u ulici Luneta Milovanovića 6 na Konjarniku i da odbrane porodice Jokić i Drpljanin od beskućništva.

U saopštenju se navodi da, nakon neosnovanog hapšenja 16 solidarnih građanki i građana 24. jula, koji su organizovanim nenasilnim protestom sprečili izbacivanje na ulicu izbegličkih porodica iz Ustaničke 244g, policija Zvezdare nastavlja da privodi na saslušanje učesnike ovog podviga.

Podseća se da je aktivista Združene akcije Miloš Injac u utorak pozvan u policiju u svojstvu građanina, da bi tamo saznao da je zapravo saslušan u svojstvu osumnjičenog u krivičnom postupku, na osnovu snimka objavljenog u medijima.

U saopštenju se naglašava da si najavljena nova privođenja aktivista.

Inicijativa podseća javnosti da je za utorak, 14. avgusta zakazano prinudno iseljenje porodica bivših radnika Trudbenika iz naselja u Luneta Milovanovića 6 na Konjarniku.

Združena akcija Krov nad glavom pozvala je građane i aktiviste na solidarnu podršku ugroženim porodicama, sa početkom u 8.00 ujutru.

Asistenciju ovom iseljenju pružiće policija Zvezdare, koja je 24. jula prilikom asistencije progonu prognanih iz Ustaničke 244g pohapsila 16 solidarnih građana i koja sada nastavlja kampanju zastrašivanja.

Očigledno je da je policija Zvezdare već krenula u pripreme za prinudno iseljenje radničkih porodica iz Luneta Milovanovića 6. Jedini odgovor na policijsku kampanju zastrašivanja se 14. avgusta pojavimo u Luneta Milovanovića 6 u što većem broju i da odbranimo porodice Jokić i Drpljanin od beskućništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari