Krov nad glavom: Ne treba nam briga Biljane Srbljanović

Ne jenjava bura nakon prinudnog iseljenja porodice penzionisanog pukovnika Gojka Lalovića

Ostavite komentar


  1. Zar nije mogao taj stan od 94 kvadrata da zameni za manji od 64 kvadrata i od razlike da dotira za otplacivanje duga. I da li je istina da je od vojske dobio dva stana?

    1. Pa nije mogao kada nije vlasnik stana. Ovde su dvostruki arsini. Na zakon se poziva u vezi sa penzionisanjem, a nema zakona kada se besplatno zivi u stanu koji, ocigledno nije dodeljen. Pozivati se na tragediju i dramu koju su sami izazvali umesto da su dostojanstveno napustili stan… ne znam. Valjda ima vajde od medijske paznje.

    2. Умете ли ви бар да читате, кад већ не умете да размишљате?

    3. Kako da zameni stan?
      Naravno da ima dva stana, ali voli da placa sada sobu u hotelu, u inat Ministarstvu odbrane.
      Po temi,
      „…Ne znam zašto to radi i kakve veze ona ima sa tim…“ ima skupe „navike“ koje nekako mora da finansira. Poznato je da su ljudi sa njenim „navikama“ spremni na sve kada ih uhvati neizdrž „navike“.

  2. Nije Biljana u tome sama, postoji debela nevidljiva pozadina, ona je samo jadni ekponent te priče. Podrška za prave aktiviste!

  3. Neverovatno je da se pukovnik VS izbacuje iz stana u tim godinama! To je sramota. Trebalo je naći rešenje, a to nije problem ako postoji dobra volja. Biljana Srbljanović koja je uhvaćena sa kokainom, a onda puštena kad je optužila „dobavljača“ mora da bude otpuštena sa FDU gde je profesor i gde daje „dobar“ primer studentima. Naravno, posle slučaja kokain je pristala na „saradnju“, postala članica kreativne industrije, baš kao Mira Karanović! A uloge se redjaju. Naročito one o 20.000 „silovanih“ muslimani i sl. Sramote osobe kao ljudi, ali priznajem sjajne u svom poslu. Bitlse su u SAD hapsili zbog marihuanu, a bili su i ostali „PRVACI SVETA, a ova 2 moralna patuljaka su deo“ elite“? Ništa političari ne bi smeli da nam elita nije ovako potkupljiva i potpuno devalvirala:preko SANU, UB, pa do glumaca, pevača i pevaljki koji se sahranjuju u Aleji! Za šta li su zaslužni, za napredak države i naroda? Malo sutra!

    1. E profesore! Koga branite a koga napadate!? Branite penz NAČELNIKA VOJNE STAMBENE KOMISIJE sa odlikovanjima!? gde ih je stekao i sa „…obećavam da ću uplatiti 58%“! A kad je došlo da se plati? Eeee pa ja ne mogu, nemam uslova, nemam pare i tako to! Uzgred, kolija je vaša profesorska penzija? Moja je 48 000, dipl maš inž i 37,5 god staža.

  4. Мене само интересује следеће
    Какав је уговор њему понуђен за стан пренего је пензионисан?Уговор о учешћу или на рате?Собзиром да је плата пуковника само 15% већа од пенз пук како је могао да има те паре 2005 а после не?

    1. Одговор на Ваше питање пише у тексту, који треба прочитати пре коментарисања. Помоћ: потражите четврти одељак. Није ”имао” те паре, него је имао одобрен кредит, који је пао у воду када су га пензионисали. Он је нудио да уместо кредитираног комплетног износа отплати стан у ратама, али нико из министарства одбране није хтео ни да прими човека на разговор, ни да му одговори на дописе. Све је било намештено тако да један вишеструко одликовани пуковник буде претворен у бескућника, јер се дрзнуо да се успротиви министру.

  5. Kao jedan od aktivista Krova nad glavom, moram da kažem da je bruka i sramota to što radi Biljana Srbljanović. Pukovnika Gojka Lalovića sam upoznao, i garantujem da se radi o časnom i poštenom čoveku, kao i o njegovoj porodici.

  6. Puna podrška za g. Lalovića i Krov nad glavom. Bravo, ljudi! Samo napred, radite dobro za sve nas. Srbljanovićka nema moralni kredibiltet bilo koga da kritikuje.

  7. „Briga“, a ne. Reč je o namernom spinovanju, dezinformisanju, za koje bi dotična „spisateljica“ trebalo da odgovara.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.