Krov nad glavomFoto: Krov nad glavom/FB najava događaja

Združena akcija Krov nad glavom poziva sutra rano ujutru, u četvrtak 21. decembra ljude da se okupe u Kneginje Ljubice 6. kako bi sprečili iseljenje sedamdesetogodišnje Senije Rakićević.

Prema njihovim rečima, izvršitelj Aleksandar Vulović na prepad pokušava da izvrši prevaru i da iseli Rakićević iz stana.

– Senija je 2022. godine kupila stan u Kneginje Ljubice, uredno ga platila i overila ugovor kod notara. Nakon obavljene kupoprodaje pojavio se navodni kupoprodajni ugovor koji je ranija vlasnica stana, koje je u medjuvremenu preminula, navodno zaključila sa Slavicom Kovačević 2009. godine. Slavica Kovačević trinaest godina nije ni ušla u stan koji je navodno kupila – pojašnjava Krov nad glavom.

Istovremeno, dodaju iz Krova, sa navodnim ugovorom iz 2009. godine, pojavila se i menica za navodni dug Slavice Kovačević prema Nikoli Kovačeviću od 57 miliona dinara, sa rokom vraćanja od 10 dana.

– Pošto Slavica navodno nije vratila navodni dug, javni izvršitelj Aleksandar Vulović sada hoće da otme stan Senije Rakićević. Senija je Aleksandru Vuloviću podnela prigovor trećeg lica i pokrenula sudske postupke kako bi dokazala svoje pravo i prevaru na osnovu koje hoce da joj otmu stan. Vulovic je odbio prigovor i pokušava da izvrši prevaru pre nego što sudovi odluče o pravima Senije Rakicevic – navode iz ZA Krov nad glavom i zaključuju – Bilo bi smešno da nije tragično za Seniju.

Jer kako zapažaju iz Krova – priča koju su smislili ljudi koji Seniji otimaju stan ne bi prošla ni kao parodija na prevaru.

– Na žalost, ne radi se o parodiji, nego o stvatnosti koja je moguca zahvaljujući Zakonu o izvršenju i obezbeđenju i činjenici da izvršitelji mogu da izvršavaju i najočiglednije prevare, bez ikakve kontrole suda. Zato moramo da se organizujemo i da branimo jedni druge, i da se borimo za promenu anticivilizacijskog Zakona o izvršenju i obezbeđenju – naglašavaju iz Združene akcije Krov nad glavom i poručuju – NIKO BEZ DOMA!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari