Krov nad glavom: Suspendovan izvršitelj koji je oteo pekaru i predao je kupcu 1Foto: N1

Dinsciplinska komisija Ministarstva pravde izdala je zabranu obavljanja delatnosti na godinu dana izvršitelju Aleksandra Ristovića, zato što je 25. novembra 2021. godine kupcu predao nepokretnost koja nije bila predmet prodaje niti izvršenja, objavila je danas organizacija Za krov nad glavom.

U saopštenju se navodi da je „reč o pekari Dragana Đurđeskog u Ulici Živka Davidovića, koju je Ristović uz pomoć policje oteo i predao kupcu, a koju je kupac potom porušio“.

Nakon što je izvršitelj kažnjen, pred Draganom Đurđeskim je mukotrpan postupak naplate štete koja mu je pričinjena, navodi organizacija Za krov nad glavom uz ocenu da je „kažnjavanje pljačke ipak korak u dobrom pravcu“.

„Sva zasluga za suspenziju Aleksandra Ristovića pripada Draganu i njegovoj upornosti da se suprodstavi nepravdi, koja nam svima može biti uzor i inspiracija“ ističe organizacija Za krov nad glavom.

Naglašeno je da se „suspenzija Aleksandra Ristovića dešava istovremeno dok izvršitelji širom Srbije rade ono isto zbog čega je Ristović suspendovan – iseljavaju ljude iz nepokretnosti koje nisu predmet izvršenja“.

Organizacija Za krov nad glavom je te tvrdnj islustrovala primerima „pokušaja izvršiteljke Mirjane Dimitrijević da 23. juna iseli porodicu Vuksanović iz Prilepske ulice na Autokomandi iz kuće koja nije predmet presude, kao i brutalno izbacivanje na ulicu porodice Milićević 15. juna u Požegi koje je organizovao izvršitelj Milan Lojaničić uz asistenciju policije“.

„Ukoliko želi da spreči pljačku u izvršnom postupku, Ministarstvo pravde će morati da uradi mnogo više od kažnjavanja pojedinih izvršitelja. Moraće da promeni Zakon o izvršenju i obezbeđenju i da ukine sistemske mogućnosti za izvršiteljsko samovlašće“, poručila je organizacija Za krov nad glavom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari