Krvava istorija i megalomanija: Zašto je dijamant sa krune ponovo aktuelan u Indiji nakon smrti kraljice Elizabete Druge?

Ostavite komentar


  1. Vekovima su se Britanija, Francuska, Portugalija,… gradile na krvi i znoju inih bednika po celom svetu. I opet isto. I dalje se uzima onima što nemaju. Koliko je vredela demokratija.

  2. jači tlači, britanci tu nisu nikakav izuzetak. ono što je kod njih zaista posebno jesu moralne lekcije koje drže drugima.

  3. Da sam na mestu britanaca, vratio bih im taj dijamant…a hoće li on rešiti sadašnje njihovo siromaštvo ??? Bilo bi mi drago ali neće to pomoći čak ga i prodali po „tržišnoj“ ceni…o simboličkom karakteru ne bih kao ni o „magijskom“ Videli smo kako to izgleda u filmovima tipa Indijana Džons

  4. Treba vratiti dijamant Indiji, pripada Indiji i indijskom narodu. Kraljevi , radže i ostala bratija nek poklanjaju jedni drugima samo ono što su stekli svojim radom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.