Kubat: Moju porodicu i mene izdržavaju prijatelji

Otpušteni profesor PBF Rodoljub Kubat o mogućim posledicama izricanja javne opomene dekanu ovog fakulteta i otkazima

Ostavite komentar


  1. „Od izbora Patrijarha umnogome…..“. Zna se koga bi gospodin Kubot, a i jedna manjina na BU želeli da vide na tronu SPC, gospodina Episkopa Grigorija, ali isto znaju da je to nemoguće zato što dotični nema podršku drugih episkopa.

    1. Po vama je sumnjiv svako ko ima i prijatelje, a valjda bi trebalo biti obrnuto
      Zasto mislite da je nenormalno da neko zaista ima prijetelje koji pomazu, neko je to svojim cinjenjem u zivotu i zasluzio, nije prijatelje vezivao iz interesa

  2. Porfirije govori ono što Irinej Bulović misli. Kada je izabran za mitropolita, ja sam lično gledao na TV-u, nije rekla-kazala, Porfirije se nije zahvalio ni Bogu, ni Sinodu, ni ma kom drugom, nego baš i samo Buloviću. Čak je i umirovljeni Atanasije Jevtić upozoravao tadašnjeg patrijarha da mu je Bulović preoteo vlast i crkvu. Nije ni čudo što se ovakve stvari dogadjaju, kad je sve prepušteno na volju ostarelom, vlasti i počasti željnom čoveku, od koga trenutno svo zlo u SPC potiče.

    1. Sjajni… Jel to onaj sto prica o savezu s Bogom! Kako li to uspeva da mu je Bog saveznik?

  3. Zna se, @vladbgd i @Pepe Niš, kakavi su vaši komentari i koga zastupate.
    Ali, ostavljajući po strani stranačke i partijske zadatke, upitajte se, kao pravoslavci i patriote, da li ste čisti pred Bogom za ovakve svoje istupe?

    1. Samo im fali još npr. Mira Subotica i pokrili su po zadatku sve delove Srbije. Sprega Crkve i mafijaške i tabloidne vlasti je u ovim teškim vremenima baš razočaravajuća. Ali, umnogome i otrežnjujuća.

    2. @Beograđanka: Ko se bavi politikom i ko koga podržava? Gospodin Kubat se pojavljuje u svim opozicionim tabloidima i televizijama i očito je da mu je politika „namtnuto“ pitanje jer je nekom bio potreban za „proboj“ na PBF kao i na filološki, pošto su filozofski već zauzeli. Umesto da se bavi teologijom gospodin Kubat je počeo sa polititikom kao i njegov mentor, vladika Grigorije. Sam je došao u situaciju da ostane bez posla. Ukoliko mu se „svideo“ politički život zna se putanja.

    1. Za sve je kriv Irinej Bulovic koji je privatizovao crkvu. Nema srece dok se on pita i kolo vodi. Javna je tajna da je on covek svake vlasti i da je predvodnik LGBT klana u spc. I takav bi da bude patrijarh?!

      1. Ne, on je covek udbe (kao i njegov otac nekad, i cela familija danas), koja kontrolise i bira svaku vlast… Naravno, i gomila „episkopa“ u sv Sinodu. Bog zna da li je iko izabran, a da nije „njihov“. Uz njih za istu radi, ili volontira, bar dva miliona glasaca u Srbiji… Svetla buducnost…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.