Kuburović: Osuđujem svaki vid napada na novinare 1Nela Kuburović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da „osuđuje svaki vid pretnje i napada na novinare“, uz ocenu da je u Srbiji dosta toga uređeno na unapređenju položaja novinara.

„Nadležni organi koji se bave procesuiranjem posebnu pažnu posvećuju napadima na novinare“, rekla je Kuburović novinarima u Beogradu.

Na pitanje povodom pretnji televiziji N1 koje su usledile nakon optužbi funkcionera SNS na društvenim mrežama, ona je rekla da je policija efikasno delovala i da veruje da će pravosudni organi brzo delovati.

Zamenik predsednika vladajuće Srpske napredne stranke Milenko Jovanov optužio je na društvenim mrežama novinare ove medijske kuće da priznaju nezavisnost Kosova što je izazvalo talas uvredljivih izjava na društvenim mrežama.

Zatim je televizija N1 primila pismo nepoznatog pošiljaoca s pretnjama novinarima i njihovim porodicama, i navodom da će biti „razneta“ zgrada te televizije.

Kuburović je rekla da postupak stranačkog kolege Jovanova „ne bi shvatila kao poziv na linč niti poziv na upućivanje pretnji“.

„Hajde da dozvolimo slobodu mišljenja i interpretacije vezano za ono što je viđeno na televiziji N1“, rekla je ministarka, dodajući da svako nosi odgovornost za ono što kaže.

U Trećem osnovnom tužilaštvu potvrđeno je danas da je priveden osumnjičeni za pretnje zaposlenima televizije N1 i da mu je određeno zadržavanje od 48 sati.ne

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari