Na 25. sednici održanoj u ponedeljak a na kojoj su se našle 32 tačke dnevnog reda, Gradsko veće je usvojilo Izveštaj Veterinarsko specijalističkog instituta “Požarevac” o izvršenom pregledu i dobijenim rezultatima pregleda namirnica životinjskog porekla na zelenim pijacama u Požarevcu i Kostolcu za treći. kvartal 2009. godine. U izveštaju je konstatovano da je uzorkovano ukupno 158 uzoraka, od čega je 125 uzoraka mikrobiološki ispravno za ishranu, 19 uzoraka je uslovno upotrebljivo za ljudsku ishranu, a neupotrebljivo je 14 uzoraka.

Na sednici je usvojena i Informacija koordinatora radnog tima Gradskog veća za rešavanje problema u oblasti vodosnabdevanja u gradu Kostolcu i naseljima selo Kostolac, Drmno, Klenovnik i Kličevac. U oblasti vodosnabdevanja naselja Drmno definisaće se status bunara izvorišta “Mlava”, kao i utvrđivanje kvaliteta vode nakon ispiranja bunara koje će finansirati Privredno društvo “TE-KO” Kostolac, a potom i izrada vodovodne mreže do sela Drmno. U oblasti vodosnabdevanja naselja Klenovnik i Selo Kostolac predviđeno je da vodu potrošenu preko 30 metara kubnih po domaćinstvu plaćaju meštani navedenih naselja, a u oblasti vodosnabdevanja naselja Kličevac pristupilo se izradi projektne dokumentacije i angažuje se odgovarajuća firma radi geoloških istraživanja (PD “Geo-rad”). Sačinjen je i elaborat kojim su predviđena geološka istraživanja.

Na sednici Veća usvojena je i odluka o pristupanju izradi Grafičko- informacionog sistema za grad Požarevac (GIS), kako bi građani imali uvid i bili informisani o svim pitanjima vezanima za infrastrukturu, prostor, odnosno teritoriju Grada Požarevca. Tom prilikom odobrena su sredstva u iznosu od 300.000 dinara iz tekuće budžetske rezerve Galeriji Milena Pavlović Barili, radi predstojećeg obeležavanja stogodišnjice rođenja naše poznate slikarke. Veće je usvojilo i četiri predloga Odluka koje su upućene na potvrđivanje Skupštini grada Požarevca, ali i odbacilo četiri žalbe građana, izjavljene protiv ranijih rešenja Odeljenja za inspekcijske poslove i zaštitu životne sredine gradske uprave grada Požarevca. Gradsko veće grada Požarevca prihvatilo je ukupno 10 predloga Komisije za sprovođenje postupka utvrđivanja nematerijalne štete građanima koji su pretrpeli ujede pasa lutalica, i dalo saglasnost na zaključenje vansudskog poravnanja između Grada Požarevca i građana koji su pretrpeli štetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari