Laboratorijski tehničari, lekari i medicinsko osoblje traženi u Zrenjaninu 1Foto: Danas

Medicinski i laboratorijski tehničari, lekari, medicinsko osoblje, neka su od traženijih zanimanja u Zrenjaninu tokom prethodne godine, koju je obeležila pandemija.

Takav trend nastavio se i tokom januara, kada su objavljeni novi oglasi za posao a na nekim mestima u zdravstvu pozivi za zaposlenje skoro stalno su otvoreni.

Ovako nešto bilo je nezamislivo do pre dve godine, kada se potencirao stav da nema novih zapošljavanja.

Ipak, kada je počelo širenje korona virusa zdravstvene ustanove počele su masovno da daju oglase i da se obraćaju Nacionalnoj službi za zapošljavanje, kao posredniku u pronalaženju potrebnih profila radnika.

“Prošle godine veća potražnja je bila za profile vezane za lečenje i negu kao što su medicinski i laboratorijski tehničari, lekari. To su profili koji poseduju stručna znanja, medicinske sestre, lekari, laboranti i drugo medicinsko osoblje”, objašnjavaju u NSZ i dodaju da su kroz međuregionalno posredovanje za rad na lokacijama u Srbiji, takođe, bili traženi lekari i medicinske sestre.

Kažu da je bila i velika potražnja za vozačima, prodavcima, magacionerima, komercijalistima, operaterima u proizvodnji, radnicima obezbeđenja, mašinskim radnicima i kuvarima, konobarima.

I prosveta je, rečnikom administracije, zabeležila veću potrebu za radnicima na određeno vreme zbog zamene radnika na bolovanju inficiranih korona virusom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari