Lakić: Aleksandar Vučić je preko Ane Brnabić obećao roditeljima nastradale dece iz Ribnikara da će smeniti Veselina Milića 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Advokat Nikola Lakić prokomentarisao je skorašnje odlikovanje Veselina Milića, i istakao da je zabrinjavajuća činjenica što je Aleksandar Vučić preko Ane Brnabić obećao roditeljima dece nastradale u Ribnikaru da će smeniti Milića.

Lakić je na svom nalogu na društvenoj mreži X napisao da „na stranu što Poverenik izigrava branioca Veselina Milića, posebno zabrinjava činjenica što je Aleksandar Vučić preko Ane Brnabić roditeljima dece nastradale u Ribnikaru obećao da će smeniti  Veselina Milića i naravno slagao“.

Podsetimo, ministar Gašić je odlikovao načelnika PU grad Beograd Veselina Milić, koji je široj javnosti poznat kao pripadnik MUP-a koji je pokazao spisak učenika „Ribnikara“, napravljen od strane izvršioca masovnog ubistva.

U izvršenom inspekcijskom nadzoru Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti povodom pomenute konferencije i iznošenja spiska dece u javnost navodi se da načelnik Policijske uprave za Grad Beograd pokazivanjem spiska imena i prezimena dece nije odredio njihov identitet i da je poštovao Ustav i zakone.

Iako su roditelji i šira javnost tražili da oni koji su objavili spisak budu sankcionisani, a državni vrh potvrdio da će biti, to se do danas nije dogodilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari