Štrajk glađu Novice Antića i sednica Predsedništva SNS: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Peđa Vučković; ATAImages/Miloš Tešić/Amir Hamzagić; Vesna Lalić/Nova.rs; EPA/ANDERS WIKLUND

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

 

Kandidat za predsednika Skupštine Srbije biće Ana Brnabić, a kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić, saopštio je predsednik Srbije i član predsedništva SNS Aleksandar Vučić nakon sednice predsedništva. Opširnije OVDE.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da biznismen Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, neće biti krivično gonjen zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao u martu prošle godine, jer je u krvi imao dozvoljen nivo alkohola, dok su tragovi kokaina nađeni jedino u urinu. Opširnije OVDE.

Generalni sekretar Vojnog sindikata Srbije Novica Antić je iz pritvora poručio da do puštanja na slobodu neće odustati od štrajka glađu u koji je stupio po pritvaranju 1. marta. Opširnije OVDE.

Poverenik je u inspekcijskom nadzoru utvrdio da je načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić poštovao Ustav i zakon i da nije odredio identitet dece prikazivanjem spiska dece na konferenciji za novinare nakon masovnog ubistva u „Ribnikaru“. Opširnije OVDE.

Švedska se u četvrtak formalno pridružila NATO-u kao 32. članica transatlantskog vojnog saveza, čime je okončala višedecenijsku neutralnost posle Drugog svetskog rata. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari