Pucnjava u Moskvi i smrt zatvorenika u Padinskoj skeli: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: EPA/PAUL MILLER; Printscreen /RTS ;EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV; Starsport; Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

U koncertnoj dvorani u tržnom centru „Krokus Siti“ u Moskvi u petak uveče došlo je do pucnjave i bačene su dve bombe, nakon čega je izbio i požar koji je doveo do urušavanja krova. Veliki broj građana je ubijen i povređen. Opširnije OVDE.

Protiv sedam službenika Kazneno-popravnog zavoda u Padinskoj Skeli je pokrenut disciplinski postupak jer nisu prijavili incident koji se dogodio početkom februara posle kojeg je jedan zatvorenik preminuo od nanetih povreda. Opširnije OVDE.

Poslanici vladajuće većine u skupštini Srbije su u sredu sa 153 glasova za i pet protiv izabrali doskorašnju premijerku Anu Brnabić za predsednicu skupštine Srbije i ona je zauzela svoje mesto za stolom predsednika, uz do sada neviđene mere obezbeđenja. Potom su poslanici vladajuće većine izabrali, uz buku i negodovanje opozicije, šestoro potpredsednika narodne skupštine. Opširnije OVDE.

Britanska princeza od Velsa Kejt Midlton objavila je u petak uveče da je u ranoj fazi lečenja karcinoma koji joj je dijagnostikovan.  Opširnije OVDE.

Nedeljnik „Radar“ je objavio transkript razgovora ministra finansija Siniše Malog i Nebojše Šurlana, tadašnjeg direktora Građevinske direkcije Srbije, a aktuelnog direktora Infrastruktura železnice, iz kog je jasno da država i zvanično, novcem iz budžeta, ali i skriveno, preko javnih preduzeća i ustanova čiji rad kontroliše, finansira ne samo sportske klubove već i navijačke grupe. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari