Ko je “glavni šef”, koji traži da se parama iz budžeta pomogne FK Crvena zvezda i njeni navijači? 1foto:Starsoprt

Nebojša Šurlan i Siniša Mali razgovarali su o novčanoj pomoći od 100.000 evra koju je Šurlan, preko Građevinske direkcije Srbije, na čijem je čelu u to vreme bio, trebalo da obezbedi za navijače Crvene zvezde, piše u tekstu objavljenom u nedeljniku „Radar“.

Razgovor počinje pitanjem Malog da li je Šurlana zvao generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i da li mu je Šurlan obećao neku pomoć.

Direktor Direkcije odgovorio je da mu je Terzić, „nabacio“ neke navijače i da je od svog tadašnjeg zamenika Mirka Petrovića dobio informaciju da mu je Terzić rekao da je osoba, koju je oslovio sa „glavni šef“, obećala neku pomoć za klubove, ali da trenutno nema para u državnom budžetu i da je zadužio Malog da to reši.

Mali u razgovoru objašnjava da ne zna ništa o tom konkretnom poslu, te da bi Šurlan trebalo da pomogne, jer su u to uključeni navijači i „svi ostali”, piše Radar.

Iako ga Mali više puta u toku razgovora pita da li može da pomogne ili ne, Šurlan mu odgovara kontra pitanjem i pita ministra da li treba da pomogne. Na kraju, Mali mu odgovara: „Pomozi, to nema veze sa onim što ja radim, ali pomozi. Ti znaš da će ti glavni šef uvek reći, pomozi.“

Tek kada je Šurlan dobio konkretnu potvrdu Malog da bi i on trebalo da se uključi, obećao je pomoć, naglašavajući da mu je „samo bilo bitno da zna da je to potrebno“ i da ne želi ništa da radi „na svoju ruku“.

U više tekstova pomenut je potporni zid, koji je krajem 2019. i izgrađen da bi se ojačalo brdo na koje je naslonjena severna tribina stadiona Crvene zvezde.

Podsećanja radi, iz Zvezde su tada saopštili da je novac za radove na stadionu „Rajko Mitić“, koji su uključivali rekonstrukciju tribina, postavljanje novog terena, izgradnju savremenog medicinskog bloka, nove reflektore taj fudbalski klub dobio od UEFA.

Ako je to već tako bilo, nejasno je zbog čega je Terzić tražio da mu Šurlan, preko Građevinske direkcije Srbije, obezbedi 100.000 evra za izgradnju potpornog zida, piše Radar i dodaje da je još važnije pitanje ko je „glavni šef”, koji zahteva da se pomogne Zvezdi, a pritom se pominju i navijači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari