Zvezdan Terzić na proslavi rođendana Sportskog društva Crvena zvezda poručio: Moramo da budemo primer svega najčasnijeg i najboljeg što ima Srbija 1Foto: Starsport

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavila je danas 79. rođendan, a na svečanosti u prostorijama u ulici Ljutice Bogdana okupljenima se prvi obratio generalni direktor fudbalske sekcije, ujedno i predsednik UO Sportskog društva Zvezdan Terzić.

On je podvukao da od rezultata Crvene zvezde zavise emocije miliona ljudi.

– Poštovani prijatelji, dragi zvezdaši. Dozvolite mi da pre svega svima nama čestitam 79. rođendan naše Crvene zvezde, najvećeg Sportskog društva na ovim prostorima. Kada pogledamo unazad ljudi koji su tog davnog 4. marta 1945. godine osnivali ovaj klub, nisu ni slutili kakve će visine on dostići. Sve te godine, emocija, ljubavi, uspeha, rezultata, dovele su do ogromne moći našeg kluba i grba. Svi mi koji nosimo grb Crvene zvezde moramo biti svesni, ne samo privilegije, nego i odgovornosti, koju nam donosi ova funkcija, bilo da upravljamo Crvenom zvezdom, bilo da se borite na sportskom terenu. Od naših rezultata, odluka, pobeda ili poraza zavise emocije miliona ljudi, koliko je vezano za ovaj grb, koji stoji pred nama. Težine tog grba moramo biti svesni – izjavio je Zvezdan Terzić.

On je dodao da crveno-beli moraju da budu primer svega najboljeg što ima država Srbija.

Džaja mi je davno rekao: „Crvena zvezda jeste lepa, ali je i teška“. Teška je jer je odgovornost ogromna i bez obzira na fantastične uslove, koje smo svi zajedno ostvarili u protekloj sezoni, to ne sme da nam bude nikakav adut da se opustimo. Uvek mora da postoji „kamenčić u cipeli“, da nas opominje da naši navijači koji su najmnogobrojniji u ovom delu Evrope uvek od nas očekuje više i nikad se ne zadovoljavaju rezultatima na koje mi jesmo ponosni, ali uvek moramo bolje. Predstavljamo Crvenu zvezdu i moramo biti primer svega najboljeg, ne samo na terenu i našim rezultatima, nego i ponašanjem van terena. Moramo biti primer svega najčasnijeg i najboljeg što ima država Srbija. Još jednom čestitke na fantastičnim rezultatima, uz opomenu da možemo i bolje, jer nas ovaj grb na to obavezuje. U narednoj sezoni želim još bolje rezultate, još više zdravlja, sreće i uspeha. Živeli i srećno – poručio je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari