Zrenjaninci biraju od 1. septembra do 1. oktobra donaciju svom gradu u okviru društveno odgovorne kampanje Lav brenda – „Lavovski poduhvat“, kojom će biti finansirana jedna od tri nominovane donacije.

U saradnji sa predstavnicima lokalne zajednice nominovani za realizaciju su kupovina putničkog kombi vozila za prevoz građana na hemodijalizu, proširenje i uređenje plaže kupališta „Peskara“ i uređenje platoa ispred mesne zajednice u naselju Bagljaš.

– Kombi vozilo nam je potrebno zato što teritorija Grada Zrenjanina obuhvata 22 naseljena mesta u kojima živi preko 40.000 stanovnika, a godišnje se u zrenjaninskoj bolnici izvrši 15.000 dijaliza. Drugi predlog je uređenje i proširenje gradskog kupališta, čiji su kapaciteti leti nedovoljni. Želimo da proširimo i uredimo još jedan deo obale i obogatimo kupalište ležaljkama, suncobranima, pedalinama, pontonima i slično. Predlog kompanije je bio da u projekte uključimo i neko veliko gradsko naselje. Uređenje platoa ispred zgrade mesnih zajednica na Bagljašu podrazumevalo bi popločavanje, postavljanje klupa, mobilijara i elektronskog reklamnog panoa i time bismo praktično napravili neko novo mesto za okupljanje građana tog dela Zrenjanina – naveo je pomoćnik zrenjaninskog gradonačelnika Duško Radišić.

Građani mogu glasati na sajtu www.lavpivo.rs ili slanjem SMS poruke 1, 2 ili 3 na broj 1551, a link ka sajtu LAV piva biće postavljen i na sajtu Grada Zrenjanina. Pored Zrenjanina, u društveno odgovornu kampanju kompanije Kalsberg Srbija uključeni su i Bačka Palanka i Novi Sad. Tim povodom protekle nedelje kompanija Karlsberg Srbija i predstavnici gradova Novi Sad, Zrenjanin i Bačka Palanki međusobno su potpisali sporazum o učešću u ovom projektu. Glavni cilj projekta je da se pomognu tri lokalne zajednice u Vojvodini davanjem donacije za realizaciju projekata koji su građanima značajni. U okviru projekta kompanija Karlsberg Srbija realizovaće po jednu vrednu donaciju za svaki od tri grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari