Lazić (Da se zna): Dve LGBT+ osobe koje su doživele policijsku torturu i dalje su u teškom stanju 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Predstavnik organizacije „Da se zna“ Bojan Lazić rekao je danas da su muškarac i žena koji su, kako tvrde iz ove organizacije, doživeli policijsku torturu i dalje u teškom stanju.

„Mi smo njima obezbedili psihološku podršku, ali su oni i dalje u teškom stanju zato što su pretpeli ozbiljne traume. I pored telesnih posledica koje imaju, psihijatar im je dijagnostikovao psihomotorni nemir. Imaju i fiziološke probleme, nesanicu“, naveo je Lazić za televiziju N1.

Lazić je rekao ranije da se 14. februara dogodio najteži slučaj homofobije koji je ta organizacija zabeležila kada je policija upala u stan dve LGBT+ osobe i, po njegovim rečima, pripadnici specijalne policije su vezali i oborili na zemlju dvoje cimera, a zatim im uperili oružje u glavu i maltretirali ih.

On je kazao da je policija imala nalog za pretres, ali da je ponašanje policijskih službenika bilo nezakonito i organizacija „Da se zna“ je najavila da će podneti krivične prijave protiv njih zbog zlostavljanja i mučenja.

Zaštitnik građana je pokrenuo postupak ispitivanja zakonitosti rada policajaca koji su učestvovali u tom događaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari