Lažna dojava o bombi u zgradi Adrija Medija Grupe u Beogradu 1Foto: adriamediagroup.com

Adrija Medija Grupa saopštila je danas da je dojava o postavljenoj bombi u zgradi te medijske kompanije u Beogradu bila lažna i pozvala nadležne da preduzmu „sve što je u njihovoj moći kako bi se zaustavilo širenje te opasne prakse“.

U saopštenju kompanije se navodi da je sinoć na adresu elektronske pošte portala Kosovo onlajn, stigao mejl na ukrajinskom jeziku u kom je pisalo: „U vašim prostorijama postavljena je eksplozivna naprava koja će eksplodirati tačno u 22.15. časova. Slava Ukrajini“.

„S obzirom da je sedište tog portala u poslovnoj zgradi Adria Media Group, gde se nalaze redakcije Kurira, Kurir televizije, Monda, Espresa, National Geographic, Elle, Lepa i srećna, Sensa, Wanted i drugih, evakuisani su svi zaposleni koji su bili u smeni. Policija je ekspresno reagovala i kontradiverzione jedinice MUP-a su uz pomoć pasa pretražile objekat, nakon čega je konstatovano da je reč o lažnoj dojavi“, stoji u saopštenju.

Navodi se da je posle brojnih dojava prethodnih dana o postavljanjenim bombama u škole i druge ustanove u Srbiji, to prvi slučaj „napada“ na medijske kuće.

„Pored brojnih pitanja koja je otvorio ovaj dogadjaj, posebno zabrinjava činjenica da je targetirana medijska kuća koja objektivno i neutralno izveštava u vezi sa ratom u Ukrajini, zbog čega je u nekoliko navrata dobila i pohvale. Zahtevamo da svi relevantni subjekti ovaj čin javno osude i spreče širenje opasne prakse“, piše u saopštenju Adrija Medija Grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari