Lazović: Mi smo na ivici i u redovnom stanju 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Radomir Lazović iz pokreta Ne davimo Beograd naglašava za Danas da je infrastruktura Beograda na ivici svojih kapaciteta i da svaka veća nepogoda dovodi do velikih problema.

– Saobraćaj je i inače pred kolapsom i gužve su sveprisutne na našim ulicama. U kišnu kanalizaciju se ne ulaže, a na levoj obali su kanali zagušeni i posle svake već kiše se izlivaju fekalije po naseljima, što je posledica činjenice da ljudi nemaju kanalizaciju. Mi smo na ivici i u redovnom stanju, a vanredno nas preko te ivice gurne svaki put sve lakše – upozorava Lazović.

On ističe da je dvomilionski grad stao zbog jednodnevnog snega, pitajući se šta bi bilo da smo imali višednevne padavine ili mraz.

– Tragično je, takođe i to što je gradonačelnik samo dan ranije tvrdio da su službe spremne. Mi smo juče u toku celog dana dobijali pozive građana koji su se žalili na padanje stabala, ostanak bez struke, vode ili telefonakog signala. Za nas kao građane najvažnije je da smenimo ovu nesposobnu i kriminalnu vlast i da se kao društvo dogovorimo da su nam prioriteti rešavanje upravo ovakvih problema, a ne muzičke fontane, jarboli, gondole ili megalomanske prevare poput Beograda na vodi – zaključuje Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari