Lazović: Novo dno tabloida kako bi zaštitili svoje gazde 1Beograd, 18.06.2020. - Aktivista inicijative "Ne davimo Beograd" Radomir Lazovic razgovara sa novinarima ispred Narodne skupstine u Beogradu. (BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/MO)

– Iskreno, ovaj put uspeli su da me iznenade. Nakon što smo godinama meta najbizarnijih napada i podmetačina režimskih medija, ovo je novo dno na koje su Srpski Telegraf, Informer, Alo ili Pink spremni kako bi zaštitili svoje gazde – kaže za Danas Radomir Lazović iz pokreta Ne davimo Beograd, upitan da prokomentariše navode tabloida po kojima je ovaj pokret odgovoran za paljenje deponije u Vinči.

– Ono što je dodatno opasno jeste što se narodni poslanici Srpske napredne stranke otvoreno pridružuju ovim napadima. Imam samo jedno pitanje i za urednike ovih tabloida, i za naprednjačke poslanike koji nas napadaju: I vaša i naša deca dišu isti vazduh, pa da li mislite da od zagađenja možete da ih zaštitite tako što ćete napadati Ne davimo Beograd? – pita Lazović.

Tekstovi na naslovnicama tabloida optužuju Ne davimo Beograd za izazivanje požara, a Informer je objavio dve fotografije kojima “otkrivaju istinu” da su ljudi iz ovog pokreta glavni krivci za vatru i zagađenje koje je usledilo.

“Požar na vinčanskoj deponiji ugašen je juče, a fotografije koje objavljujemo ukazuju na to da je možda i podmetnut. Na prvoj od dve fotografije do kojih smo došli, vide se dve osobe na deponiji, a neposredno pored njih se uočljiv je i slab dim. Na fotografiji broj 2, primetan je požar koji je uveliko počeo da se rasplamsava”, navodi Informer u svom “istraživačkom” novinarskom dostignuću. Svoju tvrdnju dodatno začinjavaju i informacijom o dronu, ali i „sumnjivoj“ poseti evropske poslanice Zelenih, baš kada je požar izbio.

“Zanimljivo je da je osim sumnji o podmetanju požara indikativno i to da je pokret „Ne davimo Beograd“ neposrednju po izbijanju vatre snimao dronom na licu mesta, još i pre dolaska vatrogasaca. Simptomatično je i da se sve dogodilo u danu kada je Beograd posetila Viola fon Kramon, evropska poslanica Zelenih, izvestilac za Kosovo i poznata albanska lobistkinja, koja je zajedno sa tim pokretom obišla deponiju”, zaključuje Informer.

Poslanici naprednjaka su sem Ne davimo Beograd, za požar optužili dežurnog krivca za sve u Srbiji – Dragana Đilasa.

„Napali su i zapalili Skupštinu Srbije i RTS, 2000. i 2020. Napali su i zapalili zgradu SPS i policije u Majke Jevrosime, 2000. godine. Onda uopšte ne čudi da su zapalili i deponiju u Vinči! Vatra hoda sa njima! Piromani!“, napisao je Nebojša Bakarec na Tviteru.

Slično je napisao i njegov stranački kolega, Srbislav Filipović:

„Da li je Đilas podmetnuo požar u Vinči? To je vrlo moguće i nemam dilemu da je on ludak kome bi i to palo na pamet sa vojskom huligana kojom upravlja. Tako nešto je moguće da je uradio, jer njemu samo nesreća i haos odgovaraju. Sve što je razvoj i napredak njemu nije dobro. Zlo“.

Lider SSP-a Dragan Đilas kratko je prokomentarisao da je sve što naprednjaci na društvenim mrežama rade “čist fašizam”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari