LDP: Grupković nominovan za dugu 1Foto: FreeImages/

Predsednik Skupštine Gradske opštine Vračar Mihajlo Grupković nominovan je za nagradu „Duga“, koju dodeljuje Gej strejt alijansa (GSA)) svake godine povodom 17. maja, Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, za doprinos toj borbi i unapređenju ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji.

„Ponosan sam, pre svega, na to što smo prva beogradska opština koja je podržala prošlogodišnju Paradu ponosa. Zvanično smo prisustvovali Paradi, o tome smo obavestili javnost. Kao građanin podržavam borbu za za ljudska prava, ali smatram da je još važnije da i institucije stanu iza onih čija su prava ugrožena“, rekao je Grupković.

Prema njegovoj oceni, takva vrsta podrške šalje jaku poruku, da svi ljudi podjednako mogu da računaju na nas. Dužni smo da svojim aktivnim stavom podržimo pravo svakog građanina Srbije da živi slobodno, bez bojazni od nasilnika.

Mi, u Liberalno-demokratskoj partiji uvek smo bili uz naše prijatelje iz Beogradskog prajda. Drago mi je što sam mogao to da pokažem i onda kada sam došao na javnu funkciju. To znači da nismo morali da pravimo kompromis, da zaboravimo ono za šta se zalažemo istog trenutka kada nam se pruži prilika da vršimo javnu funkciju. Naprotiv. Upravo zato i sama nominacija za nagradu ‘Duga’ nama znači puno. Ona je dokaz da smo dosledni kad je reč o politici koju zastupamo, istakao je Grupković.

Možda je Parada ponosa način LGBT zajednice da pokaže koliko je slobode do sada izborila. Na nama je da ih u tome podržimo, da pokažemo da nisu sami i da zajedno uradimo i više od toga i da sistemski menjamo ono što sprečava da pripadnici LGBT zajednice ostvare jednaka prava, saopštila je Liberalnodemokratska partija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.