Vladajuću većinu u Skupštini Novog Bečeja više ne čime demokrate, ligaši i LDP, već LDP i SNS. Do pregrupisavanja je došlo poslednjeg dana maja, na sednici SO Novi Bečej, kada je promenjen sastav vladajuće koalicije.

Nakon sedam godina stabilne vlasti Liberalno demokratske partije u ovoj opštini, došlo je vreme „nedovoljne saradnje sa pojedinim koalicionim partnerima“, objašnjavaju liberali koji su na ovaj potez bili primorani, kako kažu, nakon različitih vrsta uslovljavanja.

– Činjenica je da je LDP tolerantna partija, ali jednostavno ne možemo da budemo taoci DS-a, koja u ovom periodu ne zna više šta će sama sa sobom. Pored toga, imali smo problem i sa čovekom koji je stavio svoju ličnost iznad svih političkih partija i to je Novi Bečej ukočilo – izjavio je Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej.

Saša Maksimović, novi predsednik Skupštine opštine Novi Bečej iz redova SNS, kaže da će ova stranka učešćem u vlasti ispuniti svoja predizborna obećanja, a to znači da će se raditi i voditi računa o interesu lokalne zajednice.

Nakon unutarstranačkih izbora u opštinskom odboru DS u Zrenjaninu, na kojima je 18. maja izabran za predsednika Bratislav Tomić, saopšteno je da će zrenjaninska DS biti konstruktivna opozicija i da će u interesu građana podržati sve dobre predloge vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari