LDP: Smrt gardista vređa zdrav razum 1

Činjenica da ni 14. godina nakon smrti gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića porodice nisu saznale istinu, bacaju ogromnu ljagu na institucije ove zemlje, koje su zakazale dajući za pravo čitavoj zemlji da misli da su pravi krivci i zločinci ponovo ostali nekažnjeni, ocenila je danas Liberalno-demokratska partija (LDP).

„Od smrti dvojice gardista u Srbiji je promenjeno nekoliko vlasti, ali nijedna nije imala očigledno nikakav interes da taj slučaj reši i da porodicama stradalih mladića ponudi bar malo utehe i zadovoljenje pravde“, konstatuje LDP.

Umesto toga, navodi ova stranka, dobili smo situaciju da se „svako ko se bavio ovim predmetom trudio da ne uradi mnogo, valjda u strahu od toga šta se evntualno može kriti iza odgovora na pitanje zašto su taj dan ugašena dva mlada života“.

Za LDP „poražavajuće zvuči činjenica da toliko ministara, državnih komisija, vojnih istražnih organa i nezavisnih istraživača, patologa i forenzičara nije bilo dovoljno da se reši slučaj“.

Zbog neistraženog slučaja ubijenih garadista, kako ocenjuje LDP, „nepovratno je narušen ugled Vojske Srbije“, od koje se očekuje „da bude ponos svih građana zemlje koju brani, a ne sklonište za one koji misle da u njeno ime i dalje mogu da ćute o zločinima u kojima su učestvovali, ili čiji su svedoci bili.

Povodom 14. godišnjice od smrti gardista LDP apeluje da pravosuđe, Vlada Srbije, predsednik države i svi drugi nadležni državni organi „učine sve kako bi se rešio slučaj pogibije gardista, čije porodice i dalje u neverici tragaju za zadovoljenjem pravde“.

„Koliko vredi ljudski život ako ni posle 14 godina ne znamo kako u krugu vojnog objekta može tek tako neko da strada i da se posle toga ponude objašnjenja za taj čin, koja vređaju razum svakog pojedinca“, pita na kraju saopštenja LDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari