Više od petsto lekara iz Srbije i dijaspore učestvovalo je na simpozijumu održanom na Vlasini na temu „Akutni infarkt miokarda – od dijagnostike do rehabilitacije“ koji je predstavljao deo celokupnog programa „Dani srpske medicinske dijaspore 2011“, koji su održani od 12. do 15. oktobra.

Prvi simpozijum održan je u Vrnjačkoj Banji, a nakon Vlasine lekari iz zemlje i sveta okupili su se na završnom susretu u Sremskim Karlovcima.

– Da je izbor Vlasinskog jezera bio pun pogodak za održavanje simpozijuma iz medicine potvrdilo je veliko interesovanje lekara svih specijalnosti koji su došli iz svih krajeva Srbije i sveta, među kojima su doktori srpskog porekla koji žive u Nemačkoj i Engleskoj a koji su bili i predavači na ovom skupu – ocenila je dr Marina Deljanin Ilić, predsednica Skupštine lekarske komore Srbije.

Organizaciju skupa pomogli su Zdravstveni centar iz Surdulice i lokalna samouprava, a prema oceni Biljane Nikolić iz Turističke organizacije u ovoj opštini bila je ovo još jedna prilika za promociju Vlasine i Vlasinskog jezera kao odličnog mesta za kongresni turizam. Inače ovo je prvi međunarodni skup iz oblasti medicine koji je na jugu Srbije organizovan uz ovako veliko prisustvo lekara iz celog regiona i inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari