Tridesetak lekara novovaroškog Doma zdravlja zvanično je dobilo licence za rad. Svečanost dodele licenci upriličena je prošle sedmice, a tom prilikom predstavnici ovdašnjeg zdravstva svečano su položili i lekarsku zakletvu.

Na ceremoniji dodele licenci za rad doktori su dobili i primerak statuta i kodeksa profesionalne etike. Prema zakonskim odredbama, predviđeno je da licence za rad lekara važe od 1. januara 2009. godine i bez njih niko neće moći da radi sa pacijentima, bez obzira na diplome medinskog fakulteta i specijalističkih studija. Doktori će imati obavezu da tek dobijene licence obnavljaju na svakih sedam godina. Važnost licenci povezana je sa procesom kontinuirane medicinske edukacije, koja podrazumeva da bi svaki lekar godišnje trebalo da prikupi 24 boda sa stručnih skupova akreditovanih od strane Saveta za zdravstvo Republike Srbije.

Zakonom je predviđeno i da poslodavci upućuju zaposlene na edukaciju, ali postoji i princip da se 50 odsto stručnih programa održava u samim zdravstvenim ustanovama. Čestitke povodom dobijanja licenci za rad, lekarima je uputio direktor novovaroškog Doma zdravlja Radojica Perišić, uručila ih je dr Nataša Mirosavljević, specijalista interne mesdicine, a svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine Slaviša Purić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari