Lekcija iz medijske pismenosti (2): Kako da proverite da li je vest lažna

Ostavite komentar


  1. Zahvaljujem na objavljenom tekstu .Licno -ne verujem u nezavisne medije i ne „uzimam “ zdravo za gotovo nijednu informaciju .Moj interesovanje je ekonomija koju je na zalost nemoguce odvojiti od politike .Moje informacije su iz stranih medija ( struke i validnih podataka ),na osnovu koga ja iznosim zakljucke i predvidjanja i vrlo cesto ostavljam polucinicne komentare u nasim medijima ,koji sigurno izgledaju neozbiljno i subjektivno .Pozdrav redakciji .

  2. Smarate…Zbog ovakvih stvari prestajem da idem na određene portale…Ovde dođem zbog ok vesti, a ne da me „edukujete“…

  3. Inače, svetska meteorološka organizacija deli godinu na godišnja doba tako što jesen počinje prvog septembra, traje tri meseca, i tako redom. Bejah se ponadao da smo usvojili tu podelu jer je ona mnogo bliža stvarnosti, umesto sadašnje, astronomska podele.

  4. Dejane, naprotiv. Tekst ima svrhu i višestruko je koristan. Doći će i do onih kojima treba probuditi zdrav razum. A uzmite u obzir da „čitaoci“ drugih novina uglavnom „čitaju“ po zadatku, a ne od svoje volje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.