Lekić: Javni servisi metastazirali u jadne servise

Predsednik NUNS odgovarao juče na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa

Ostavite komentar


  1. Kakva drzava, takav i servis. Drgacije ne moze ni biti.

  2. „Na pitanje zašto novinari ne pišu o određenim temama, predsednik NUNS je naveo da je moguće i zato što ne znaju.“
    Eh sad, ne znaju. A svaka komsinica zna. Strah je u pitanju, fizicki, ekonomski, kakav god.
    Evo primer novinara kojeg cesto pominje vas urednik – Sarapa. Covek ima porodicu koju izdrzava i iznenada dobija otkaz, ostaje na ulici. Sta ce njegova deca? Maric ga ubacuje na Pink, ali zna se koja je cena. Covek se sad grcevito drzi za to mesto, jer ako tu otpadne, sta ce? Da li ga opravdavam? Ne. Da li cu mu reci – samo tako nastavi? Ne. Da li ga u neku ruku razumem? Da!
    Problem je – sta je sve neko spreman da uradi kad je u skripcu…

    U ovu grupu ne ubrajam novinare – revolverase, one koje unajmite da nekoga „ubiju“. Ko je citao Nusicevog „Pokojnika“ zna da je takvih uvek bilo…

  3. U pravu je autor ovog teksta da su se javni servisi pretvorili u jadne servise mada je “jadni“preblaga rec za neke od njih.U zemlji u kojoj ce jedan covek i njegova partija kako je krenulo uskoro nam odredjivati sta cemo i koliko kolicinski, naravno ako budemo imali sa najnizim penzijama i platama u regionu spremati za rucak, apsurdno je ocekivati da javni servisi koji su pod njihovom kontrolom ,posluju profesionalno.U zemlji koja spada u tri najsiromasnije u Evropi novac cini svoje i kada su novinari i analiticari na jadnim medijima u pitanju, pa su mnogi zaboravili ili morali da zaborave na profesionalnost i ako se od njih trazi ,spremni su kada je njihova ekonomska strana u pitanju i za trbusni ples.Ziveo sam van Srbije i nisam primetio da se predsednici tih zemalja toliko cesto pojavljuju u medijima kao sto je na zalost slucaj sa Srbijom.Po jadnim medijima ispada da u Srbiji samo cvetaju lale i zumbuli sto je daleko od istine iako se mnogi koji se od jutra do mraka pojavljuju u jadnim medijima,trude da nas u to ubede.Mene nisu i nece jer cvrsto stojim na zemlji i na zalost shvatam da nema ni lala ni zumbula i ne verujem u sve sto neki samozvani analiticari i novinari u nekim medijima onim nalozenim sa vrha pokusavaju da me ubede.Ja imam svoje JA a oni?????

  4. Ne postoji nezavisnost medija u drzavi u kojoj je i zaposlenima nemoguce da prezive, toliko smo okrenuti novcu koga nema da gubimo na svim poljima, u porodici, komsiluku, gradu i drzavi. I tako svi segmenti drustva, zdravstvo , prosveta, privreda, umetnost, svi gubimo jer ulazimo u rani period kapitalizma, kada usled promena u procesu rada ljudi ostaju bez posla, a buducnost vide u sirenju na nove teritorije (ratovi osvajanja u aziji i africi) ili u svetskom ratu koji je animirao i unistio kompletne narode.
    Stojimo ispred otvorenih vrata nespremni da izadjemo i promenimo svet, vec bezimo u mikrokosmos interneta sklanjajuci se od poraza u stvarnom svetu.Eto i mene koji pisem komentare umesto da izadjem na ulicu i urlam protiv nepravde.

  5. Pa, jeste Slaviša, malo preteruješ. Predsednik svega ovoga što živimo i vlasnik firme „Srbija“, je u pravu. Za vreme njegove vladavine ni jedan novinar nije ubijen. Malo su davljeni, malo šikanirani, malo optuživani da su izdajice i petokolonaši, malo obespravljeni, malo su na ivici egzistencije, malo se od njih kriju informacije, malo se sapliću gde god, ali…niko nije ubijen. To ne znači i da neće, ali do sad nije. Eto, novine koje kritikuju vlast izlaze, niko ih ne pali, niti zabranjuje, ne hapsi novinare istih, ne ucenjuje ih, ne premlaćuje do krvi, ne oduzima im imovinu. To ne znači i da neće, ali do sad nije. Malo li je na ovu skupoću.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.