Leskovac kandidat za organizaciju Festivala evropskih karnevalskih gradova 1Foto: E. Mladenović

Leskovac se kandidovao za organizaciju generalne skupštine i godišnje konvencije Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) naredne godina. Mi i Kolumbija smo kandidati za organizaciju i mislim da imamo veliku šansu, najavio je Miroljub Radivojević iz Turističke organizacije Leskovac (TOL).

Kako je istakao za portal JuGmedia, u sredu su došli članovi i presednik FECC iz Švedske, gosti iz Italije, Slovenije, Severne Makedonije, svi članovi borda, kako bi izvršili prvu inspekciju.

„Očekujemo da naredne godine tu bude između 150 i 190 gostiju, koliko je bilo u Šapcu. Goste sa svih meridijana, od Urugvaja pa preko čitave Evrope i Azije, sa karnevalskim predstavnicima, gradovima, svi oni će biti u Leskovcu“, istakao je Radivojević.

Do kraja godine očekuje se još jedna inspekcija, a po Radivojevićevim rečima, pred Leskovcem je jedan „bogat karnevalski događaj koji će se desiti u narednih godinu dana, a konvencija bi trebalo da bude u maju naredne godine“.

„Ocenjivaće se prostorije i smeštajni kapaciteti, mi ćemo izaći sa programom, a ta konvecija traje osam dana. Pazite, osam dana imate oko 200 ljudi iz inostranstva i to je za grad relativno značajna manifestacija. Karneval nije presudan, više je to mogućnost organizacije. Mislim da u ovom trenutku Leskovac ima šta da pokaže, predstavićemo im karnevalske potencijale ali i turističke, ne samo Leskovca nego i neposrednog okruženja“, objasnio je Radivojević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari