Leskovačko Planinarsko društvo "Dubočica" postalo član Planinarskog saveza Srbije 1Foto: JuGmedia

Novoosnovano Planinarsko društvo „Dubočica“ iz Leskovca postalo je član Planinarskog saveza Srbije (PSS). Nakon više od 90 godina organizovanog planinarstva u leskovačkom kraju i postojanja samo jedne planinarske organizacije, Leskovac je, 5. maja, dobio još jedno udruženje planinara i iskrenih ljubitelja prirode.

Kako piše JuGmedia, novo leskovačko planinarsko društvo osnovano je sa ciljem „da razvija planinarstvo u leskovačkom kraju, promoviše pešačke i penjačke aktivnosti, širi znanje i podiže svest o vrednosti planina i prirode uopšte“.

Odlukom upravnog odbora Planinarskog saveza Srbije, od 6. jula, PD „Dubočica“ postao je član ovog nacionalnog, granskog sportskog saveza, a time, posredno, i Sporskog saveza Srbije.

PD „Dubočica“ osnovalo je pet iskusnih planinarki i planinara, bračni parovi Đorđević (Aleksandar i Mirjana) i Stefanović (Darko i Jugoslava), i Dragomir Milenković.

Za predsednika ovog planinarskog društva na izbornoj skupštini, održanoj 10. maja, izabran je Dragomir Milenković, u planinarskim krugovima poznat kao „Čika Dača“, iskusan i aktivan planinar koji se, i u osmoj deceniji života, godišnje popne na više od 50 planinskih vrhova širom Balkana.

Za načelnika je imenovan Darko Stefanović, a za sekretara Aleksandar Đorđević.

Prijemom u PSS, leskovačko PD „Dubočica“ postalo je tek peta zvanična planinarska sportska organizacija u Jablaničkom okrugu, čime se otvara put za dalji razvoj planinarstva u ovom delu Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari