Letnji ciklus besplatnih IT kurseva za građane koji nemaju formalno predznanje ili radno iskustvo iz ove oblasti 1Foto: Pixabay/rawpixel

IT Bootcamp raspisuje konkurs za besplatne kurseve programiranja koji traju između tri i osam nedelja, a mogu se prijaviti svi punoletni građani koji nemaju formalno predznanje ili radno iskustvo iz oblasti IT.

Neprofitna i besplatna škola IT Bootcamp poziva kandidate da se prijave na novi ciklus kurseva, koji će početi krajem jula ove godine.

U ponudi su kursevi: Testiranje Softvera (QA), Razvoj veb stranica (WordPress), Osnove programiranja (Java) i Agilni projektni menadžment u IT-ju. Kursevi su
namenjeni svim punoletnim građanima, sa trajnim prebivalištem na teritoriji Srbije, koji nemaju formalno predznanje ili radno iskustvo iz oblasti IT.

Kako navode u saopštenju, cilj škole je da pruži besplatno znanje motivisanim i vrednim pojedincima koji nisu imali priliku da se formalno obrazuju u sferi informacionih tehnologija.

Kursevi traju imeđu 8 i 13 nedelja (u zavisnosti od izabranog kursa) i prilagođeni su tržišnim potrebama i praktičnom radu, uz dodatne pripreme polaznika za predstavljanje kompanijama.

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Od osnivanja škole 2018. godine do danas 60 odsto polaznika je našlo svoju šansu na IT tržištu, u preko 230 IT kompanija, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije. Zahvaljujući online
nastavi škola je dobila mogućnost da organizuje kurseve na teritoriji cele Srbije.

Prijave će biti otvorene do 14. juna, a više informacija o programu kurseva, obavezama polaznika, kao i formulare za prijavu možete pronaći na sajtu škole itbootcamp.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.