Napadač Borusije iz Dortmunda Robert Levandovski još nije najbolji strelac u ovoj sezoni Lige šampiona, ali je sa četiri pogotka protiv Reala pokazao da je satkan od pravog golgeterskog kova. Kristijano Ronaldo je sa 12 golova lider u ovoj kategoriji, a njegov pogodak u Dortmundu ostavio je, doduše minimalnu, nadu „kraljevskom klubu“ da sledećeg utorka može „vizirati“ pasoše za Vembli i tako sprečiti već viđeno nemačko finale – 4:1 (1:1).


Borusija Dortmund – Real 4:1 (1:1)

Strelci: Levandovski 8, 50, 55, 66p – Ronaldo 43. Stadion: Signal Iduna Park. Gledalaca: 65.369. Sudija: Bjorn Kuipers (Holandija). Žuti kartoni: Levandovski (Borusija Dortmund), Kedira, Ozil, Ramos (Real).

Borusija Dortmund: Vajdenfeler, Pišček (od 83. Groskrojc), Subotić, Humels, Šmelcer, Bender, Gundogan (od 90. Šiber), Gece, Blaščikovski (od 82. Kel), Rojs, Levandovski.

Real: Lopez, Ramos, Pepe, Varan, Koentrao, Ćabi Alonso (od 80. Kaka), Kedira, Modrić (od 68. Di Maria), Ozil, Ronaldo, Iguain (od 68. Benzema).

 

Od prvog minuta Borusija je nametnula svoj ritam i potvrdila da igre iz ove sezone nisu slučajnost. Nakon udarca Rojsa u petom minutu, golman gostiju Lopez kratko je odbio loptu loptu, a Levandovski iz teške pozicije nije uspeo ozbiljnije da ga ugrozi. Međutim, odlični Poljak je samo tri minuta kasnije otpočeo svoj ples. Na centaršut Gecea reagovao je u skladu sa renomeom, pobegao Pepeu i poslao loptu u mrežu. Rojs (26) i Blaščikovski (32) nisu uspeli dobre akcije da krunišu novim golom, što je Real kaznio posle nestvarne greške Humelsa. Defanzivac Borusije loše je vratio loptu ka golmanu Vajdenfeleru, a Iguain je uposlio usamljenog Ronalda, koji je u 42. minutu postavio konačan rezultat prvog dela.

Međutim, „milioneri“ nisu klonuli, već ih je taj pogodak Reala ni iz čega dodatno razljutio. Levandovski je najpre umirio šut Rojsa i pogodio iz neposredne blizine (50), a zatim je na „petoparcu“ okrenuo Pepea i zakucao loptu pod prečku (55). Nakon odličnog solo-prodora Gundogan je šutirao preko gola (61), ali je ipak ubrzo bilo 4:1. Ćabi Alonso je odgurnuo Rojsa, sudija Kuipers čini se opravdano dosudio jedanaesterac, a Levandovski svoj šou završio udarcem po sredini gola. Bio je Poljak blizu „petarde“, ali je Lopez zaustavio njegov udarac sa oko 25 metara. Ipak, čini se da navijači „milionera“ nemaju šta da zamere Levandovskom čak iako su istinite reči Enrikea Rejesa, menadžera aktuelnog trenera Bajerna Jupa Hejnkesa, da će se visoki napadač sledeće sezone priključiti Geceu u dresu Bavaraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari