LGBTI osobe podržalo 1.600 naučnika, umetnika, novinara…

Nakon što se "212 srpskih intelektualaca" usprotivilo donošenju zakona o istopolnim zajednicama

Ostavite komentar


      1. Нико овде не ускраћује било ком грађанину Србије његово људско право да ступи у брак са особом супротног пола. Ако неко због својих личних афинитета не жели то право да искористи, нико га неће присиљавати. Међутим, појединци који не желе да користе поменуто право сада хоће да уместо њега стекну нека друга права која нису предвиђена уставом и законима. Пре евентуалне промене закона, нужно је утврдити да ли за њу постоји друштвена оправданост и да ли би промена била за добробит целе заједнице.

  1. Ako je do prebrojavanja…ajmo referendum.
    Cuj gej aktivista, koja je to nomenklatura zanimanja

  2. Nisu problem gej brakovi nego ono sto dolazi posle. Pogledajte USA.
    Pre neku godinu su dozvolili gej brakove…sada dozvoljavaju maloletnoj deci da menjaju pol bez dozvole roditelja. Izbaciju koriscenje reci otac i majka. Otpustaju se i maltretiraju ljudi koji se ne slazu sa gej i trans zahtevima.
    U Kanadi je uhapsen otac koji je trazio da se maloletnom sinu zabrani promena pola.

    E..to je problem..i na zalost tome vodi dozvola gej brakova…jer ce sutra traziti mnogo vise.

  3. Zašto je onih 212 u navodnicima, a ova elita od 1600 nije? Da bi bio objektivan, pogotovo ako si novinar ili medij, ne smeš da se svrstavaš ni na jednu, ni na drugu stranu!

  4. Normalno je da većina ne razume manjinu, što ne znači da manjina ne treba da ima svoja prava. Referendum bi imao rezultat kao i referendum o pitanju „da li bi gradski prevoz mogao da bude besplatan“. Odgovor većine bi naravno bio „da“, a rezltat svega je ceo GSP bez posla (na primer).

    1. To sa usvajanjem dece nije sledeće nego je odmah. Traže se ISTA prava kao i kod heteroseksualnih parova. Ono što sledi je još veći problem…

  5. Oko 1.200-1.300 je tu psihološkinja, mirovnih aktivistkinja, koordinatorki rodne ravnopravnosti, stručnjakinja za inkluziju ranjivih grupa, ekspertkinja za integraciju migranata, menadžerki za rodno budžetiranje….
    Narod koji ima takve kadrove ne treba da brine za svoju budućnost!

  6. Sačekaj malo. Da li ste dobro pročitali deo spiska intelektualaca koji su posržali LGBT osobe? Svi oni su stalni potpisnici raznih peticija i to sve protiv sadašnjeg režima. Zvuči poznato, sve ista imena „intelektualaca“. Među njima nema nikog ko drukčije misli od lidera kupus opozicije. Kada na nekom spisku, peticiji, apelu… bude potpisnika iz obe grupacije, onda će i narod moći da to podrži.

    1. Pa dobro, ni od „212 intelektualaca“, ova trojica su, takođe, od onih koji podržavaju režim u svakoj prilici, tako da ti je komentar promašen, na pismenom se za to dobija jedinica.Uz napomenu : Promašena tema.

      1. @s: Izgleda niste dobro pročitali komentar do kraja, niti komentar kada je izašao spisak tih 212 potpisnika jer sam isto reagovao. Trenutno sam komentarisao deo spiska 1600, a da ste procitali do kraja vudeli bi da bi podrzao svaku inicijativu kada bi se oko nje skupili potpisi iz obe grupe. Znači navijam za jedinstvo mišljenja, a ne samo za jednu od ove dve grupacije.

  7. Zanimljivo je, da ovaj zakon NECE koristiti, niti ce bilo kada sa tim zakonom doci u dodir, upravo, protivnici ovog zakona.
    Da ne znaju da je donesen taj zakon, NIKADA se u zivoru ne bi susreli sa njim, kao npr. sto se neko, ko nema vozacku dozvolu, nikada nece susresti sa zakonom koji regulise prolazak automobila kroz crveno svetlo i kaznene poene za taj prekrsaj.
    Ipak, oni su PROTIV, bez obzira, sto NIKADA nece stupiti u istopolnu zajednicu.
    Da li danas u svakoj ulici, u komsiluku, u istim domacinstvima, zive dvojica muskaraca i/ili dve zene koje nisu u krvnom srodstvu? Zive!
    Da li mogu da poseduju PAPIR, koji ce biti dokaz, da je ISTINA, da zive u zajednickom domacinstvu, da ulazu u to domacinstvo, da su najblizi jedno drugom u slucaju bolesti i smrti, da ostanu u domacinstvu i naslede imovinu?
    Koliko covek treba biti ZAO, pa bez ikakvog racionalnog razloga uzivati u patnji drugih ljudi, a sve to potvrditi i potpisom medju 212 skicnih?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.