Lider pokreta "Naši" Ivan Ivanović oslobođen optužbi 1Foto: Facebook/FBReporter

Predsednik Srpskog narodnog pokreta „Naši“ Ivan Ivanović oslobođen je u Višem sudu u Beogradu optužbi za rasnu i drugu diskriminaciju.

Kako je saopšteno u presudi, Tužilaštvo nije imalo dokaze za potkrepljivanje optužnice, prenosi N1. Kako se navodi, u završnim rečima u procesu poznatom kao „srbomrsci“, prethodno je tužilaštvo zatražilo da Ivanovića proglasi krivim za krivično delo navedeno u optužnom predlogu dok je odbrana navela da ništa od toga nije tačno i zatražila oslobađajuću presudu.

Ivanović je na sajtu SNP „Naši“ 28. marta 2014. godine objavio spisak, kako je navedeno, 30 „najvećih srbomrzaca i izdajnika“ među javnim ličnostima, na kojem su glumci, reditelji, pisci, politički analitičari i novinari.

Na tom spisku nalaze se glumica Mirjana Karanović, direktor B92 Veran Matić, glumac Nikola Đuričko, urednica Peščanika Svetlana Lukić, Biljana Srbljanović, Latinka Perović, Petar Luković, pisac Vladimir Arsenijević, Branko Radun, pevačica Jelena Karleuša, novinar Nenad Lj. Stefanović, reditelj Gorčin Stojanović, novinar Miša Brkić, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević.

U sudnici je bio Ivanović koji je ponovio da ostaje pri svim stavovima iz teksta koji je napisao, a da se proces protiv njega vodi kako bi se sprečilo njegovo i političko delovanje pokreta „Naši“.

Ivanović je naveo i da je tekst o kome mu se sudi napisao na osnovu onoga što se moglo pročitati u novinama i naći na internetu, a da se, s obzirom da je došlo do promene vlasti u Srbiji, o nekima od onih koje je pomenuo i sada u medijima pišu iste stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari