Likovni konkurs za osnovce "Idemo u Pariz, Srećko i Friž te vode na Olimpijske igre!" 1Foto: Ministarstvo prosvete

Minstarstvo prosvete, Ambasada Republike Francuske u Srbiji i Olimpijski komitet Srbije organizuju likovni konkurs za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola „Idemo u Pariz, Srećko i Friž te vode na Olimpijske igre!“.

Likovni konkurs se priređuje u cilju promocije sporta i olimpijskih vrednosti među učenicima osnovnih škola i trajaće od 24. januara do 8. februara, najavljeno je na ceremoniji potpisivanja sporazuma o saradnji za realizaciju nagradnog likovnog konkursa, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Sporazum o saradnji potpisali su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković, ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović i ambasador  Francuske u Srbiji Pjer Košar.

Predsednik OKS Božidar Maljković je rekao da je na početku svog mandata kao jedan od ciljeva iz svog četvorogodišnjeg programa rada naveo uvođenje olimpijskog obrazovanja u prosvetni sistem naše zemlje.

– Kompletan tim Olimpijskog komiteta Srbije radio je dugo i predano na tome da se taj cilj realizuje i konačno smo, zahvaljujući odličnoj ideji, vrednom radu, ali prvenstveno zahvaljujući razumevanju sjajnih ljudi iz Ministarstva prosvete, u prvom polugodištu ove školske godine uspeli da uključimo olimpijsko obrazovanje u školske planove 51 osnovne škole u Srbiji. Ovaj pilot projekat je izuzetno prihvaćen i među učenicima i među njihovim nastavnicima – rekao je Maljković.

Pravo učešća na konkursu „Idemo u Pariz, Srećko i Friž te vode na Olimpijske igre!” imaju učenici javnih i privatnih osnovnih škola koje ostvaruju nacionalni program za uzrast od petog do osmog razreda, kao i stranih ustanova na teritoriji Srbije koje ostvaruju program za uzrast od petog do osmog razreda.

Detaljne informacije o nagradnom likovnom konkursu „Idemo u Pariz, Srećko i Friž te vode na Olimpijske igre!“ mogu se pronaći na linku: https://prosveta.gov.rs/vesti/nagradni-konkurs-za-osnovce-od-5-do-8-razreda-pod-nazivom-idemo-u-pariz-srecko-i-friz-te-vode-na-olimpijske-igre/ .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari