Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić i gradonačelnik Novo Pazara Meho Mahmutović označili su početak radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona. Poslovi će se odvijati po etapama.

U prvoj fazi biće izgrađena potpuno nova zapadna tribina sa skoro četiri hiljade mesta, stadion će biti pokriven i osvetljen i biće urađena kompletna rekonstrukcija travnatog terena. U okviru ovog projekta, po svim standardima, biće sređeni pomoćni tereni u naselju Šutenovac. Vrednost radova je dva miliona evra, koje obezbeđuju Vlada Srbije i novopazarska gradska uprava. Ulaganja u rekonstrukciju i izgradnju ovog sportskog objekta su najveća investicija u gradu za ovu godinu. Prema rečima ministra Ljajića, koji je i predsednik Upravnog odbora FK Novi Pazar, ovaj grad će za tri godine, koliko je predviđeno da traje izgradnja, napokon imati stadion po najvišim evropskim standardima.

– Naš krajnji cilj je da imamo jedan savremeni stadion, koji će u prvoj fazi biti potpuno pokriven, a potom i osvetljen, što je takođe velika investicija, kazao je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari