Dom za nezbrinutu decu Kolevka u Subotici dobio je vredan poklon od Međunarodnog kluba obožavalaca tragično preminulog makedonskog pevača Tošeta Proeskog. Reč je o rehabilitacionoj ljuljašci sa zvučnim efektima, koja se koristi u terapeutske svrhe.

 Ona sadrži i muzički uređaj, koji dopunjava efekat ljuljanja, što sve zajedno pomaže da se kod obolele dece probude refleksi. Zahvaljujući muzičkom dodatku, ona se koristi i za terapiju kod hiperaktivne dece u cilju njihovog smirenja. Deo poklona je i paket CD nosača zvuka, sa odgovarajućom muzikom.

Poklon koji je uručen ovih dana upravi Kolevke dokaz je da se ovaj dečiji dom nalazi na spiskovima mnogih humanitarnih organizacija i van naše zemlje. U njemu borave deca najmlađeg uzrasta, koja su u stanju posebnih potreba, jer im je zbog bolesti neophodna stalna medicinska i stručna pomoć i nega. Sa druge strane, klub obožavalaca slavne makedonske i balkanske zvezde ovakvim gestovima želi da sačuva sećanje na Proeskog, koji je za života bio ne samo omiljena muzički idol, nego i osoba poznata po svojoj humanosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari