LNG iz Drača?

Vašingtonski sporazum, tačka 8

Ostavite komentar


  1. Mislim da nece sada biti zime niti kupivina na bonove I cekanja u redovima.Dobro snabdevsnje odbovara svima.

  2. Ovo je odgovor na pitanje zasto je Vucic hitno otisao u Tursku. Verovatno ce ponovo doci do odlaganja „Turskog“ toka“, a to i jeste tumacenje energetske diversifikacije u sporazumu iz Bele kuce. Jedan od ciljeva tpg sporazuma je „odmicanje“ Srbije od Rusije i Kine i verovatno je finansiranje od strane DFC uslovljeno nabavkom americkog tecnog gasa..

  3. Da pitamo gospodina Lazarevica sta misli o svemu ?. Posle toga da pitamo one koji se bave geopolitikom a posle i one koji se bave ratnim doktrinama .

  4. Nema terminala za tecni gas u Dracu. Za to ce sluziti terminal u Aleksandropolisu. Srbija je dobila domaci zadatak na kbalkanskoj konferenciji prosle godine od Angele Merkel da izgradi svoj deo gasovoda do Bugarske. A Bugarska je vec povezana sa terminalom u Grckoj. Tecni gas bice dopreman brodovima iz SAD. O tome sam tada vec bio poslao opsiran komentar , takodje prosle godine. I evo on se lagano obistinjuje. Tecni gas iz Amerike je znatno skuplji.

    1. Ima ima i bice dovoljan za Albaniju,S.Makedoniju,Kosovo,Crnu Goru,Srbiju i Bosnu i Hercegovinu NATO tamo pravi i najvecu vazduhoplovnu bazu na jugoistoku Evrope -Kucovija ovim se potvrdjuje da je albanski narod u ocima USA vidjen ko siguran i pouzdan saveznik sto govore i ove investicije,na Kosovu se sprema pravljenje ogromnog rezervoara i distributivnog centra za gas i nastavak prema Nisu i Bugarskoj.

  5. Snabdevanje energentima iz vise izvora Srbiji ne moze da steti,pod uslovom da se govori o trzisnim cenama a ne o politickim pritiscima.

  6. Uz duzno postovanje strucnjacima koji su analizirali americki LNG obicnom coveku je ipak jasno da je besmislica vuci tecni gas brodovima po svetu uz ekstremno zagadivanje okenama umesto kopnom sa 10 puta blize destinacije u Evropi. Dakle, americkoj agresivnosti sto se tice novca nema kraja pogotovo pod ovim predsednikom. Bilo kakvi ustupci Srbije su osudeni na neuspeh jer mi nemamo kadar koji je u stanju da se nosi sa njima! Iskustvo govori da smo uvek ostali kracih rukava pa cemo i sada!

    1. Jok nego cemo monopol i vazalski odnos od Rusije i njenog Gasproma,najskuplji benzin imamo na Balkanu to je iskustvo kad nepostoji zdrava konkurencija.

    2. Pa narvno , nego sto mislim, ali nece da objave, vec sam pokusala jutros na istom tekstu , ajde da ne kazem , ali ako kazem i ovo opet nece da objave , tako ali evo da pokusam samo detalj , zar to nece biti , svaki taj brod laka meta , necu da nastavljam jer sam lepo napisala sta sledi iza svega ovoga , po meni sledi rat Rusiji pa da se ne bi ovi koji nemaju u tom slucaju Ruski gas popismanili i obrusili na one koji vode rat protiv Rusije pa zato sada evo vam ga nas gas , ali posto sam rekla gore sta sam rekla opet necemo imati ni od koga gas, strikaj vunene carape i prsluke .
      Ne razumem zasto necete d aobjavite komnetare koji nikoga ne vredjaju , to ej smao jedno misljenje , koje se moze i ostvariti .

  7. Da sumiramo, gradjani Srbije, siromasni i zaduzeni ce se dalje zaduziti kako bi finasirali projekte koje su pre svega americki interes ali i projekte koje ce ojacati Albaniju i Albance. Fantasticno. Ocigledno da onaj deo sa nagradjivanjem Izraela prebacivanjem ambasade Srbije u Jerusalim u zamenu za izraelsko priznavanje albanske „drzave kosova“ i nije bio najgluplji i najstetniji deo.

  8. Kod nas će samo da bude skuplji, kod nas ništa ne zavisi od realnie situacije, uvek je sve najskuplje u Srbiji i poslednji smo u svemu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.