Lokalni front: Gradska uprava Kraljeva nam ne da salu za tribinu s Jovom Bakićem 1Foto: Printscreen/ N1

Lokalni front iz Kraljeva objavio je da im lokalna vlast nije dozvolila da u svačanoj sali Gradske uprave organizuju za sutra zakazanu tribinu „Autoritarnost protiv demokratije“, na kojoj je jedan od govornika trebalo da bude i sociolog Jovo Bakić.

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta za N1 kaže da je ovo treći put da im Grad Kraljevo uskraćuje gostoprimstvo otkako su u istom prostoru organizovali tribinu o nerasvetljenom ubistvu Olivera Ivanovića.

Predstavnici Lokalnom fronta je, kažu, posle još jednog negativnog odgovora postalo jasno da su zabranjeni u sopstvenom gradu.

„Oni više i ne gledaju zbog čega tražimo salu… Dobili su verovatno neku instrukciju da nama bude onemogućeno korišćenje sale. Ovog puta se izgovaraju najnesmisleniji do sada razlog – a to je sanacija i čišćenje muških i ženskih toaleta, i mi zbog toga nećemo moći da u svečanoj sali Gradske uprave da dočekamo profesore Univerziteta. Mi ćemo tribinu održati – sada, da li u sali ili ispred nje, ukoliko bude zaključana, ostaje da sutra vidimo. Međutim, veoma nam je važno da se tribina održi, jer ako su počeli već da zastrašuju profesore, kao gospodina Jovu Bakića pre neki dan, moramo mi da kažemo da to zastrašivanje neće proći, bar ne u Kraljevu“, naveo je Voštinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari