Lokalni front: Novinarke nepoželjne u gradskoj upravi Kraljeva 1Foto: Z. Nikolić

Lokalnom frontu ponovo nije omogućeno korišćenje sale Gradske uprave, saopštila je ova građanska inicijativa.

Kako se navodi u saopštenju ovog puta nisu dobrodošli organizatori i gosti tribine pod nazivom „Nasilje nad medijima – novinarke“ na kojoj treba da govore Tamara Skrozza, Jovana Gligorijević i Danica Vučenić.

“Ovo je ukupno četvrto uzastopno odbijanje, s tim da je ovog puta Uprava odbila čak i da pismeno obrazloži odluku, već je aktivisti Fronta usmeno u telefonskom razgovoru rečeno da će sala biti zauzeta „dodelom dečjih paketića“ i da neće biti pismenog rešenja o odbijanju zahteva”, precizira se u saopštenju.

Da podsetimo, pre ovoga odbijen je zahtev za tribinu na kojoj su govorili profesori filozofije i sociologije, među kojima i Jovo Bakić i Đokica Jovanović, kad je tribina uz veliko interesovanje održana na trgu ispred zgrade skupštine grada. Profesor Vladimir Marović, koji je govorio na tadašnjoj tribini danas je prokomentarisao: „Ova vlast pokušava da „tabu teme“ suzbije otimanjem javnog prostora!“ 

I karikature Predraga Koraksića Koraksa su za kraljevačku admnistraciju bile tabu tema pa su aktivisti Lokalnog fronta tu izložbu organizovali na otvorenom, noseći karikature na svojim telima kroz ceo grad.

Tribina „Nasilje nad medijima – novinarke“ je zbog uskraćivanja prava na korišćenje sale premeštena na novu lokaciju, u Bazileus Partner Hub, u ul. Cara Lazara 67, a gošćama će se pridružiti i Vesna Radojević iz KRIK-a.

Vreme održavanja ostaje nepromenjeno, u 18 časova.


— 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari