Lončar: Ima dovoljno mesta u kovid bolnicama 1Zlatibor Lončar Foto: FoNet/ Covid19

U ovom momentu ima dovoljno mesta u kovid bolnicama u Beogradu, jer su kapaciteti reorganizovani, a u toku dana će iz kovid bolnica u Čačku, Šapcu, Požarevcu i Kraljevu između 10 i 15 pacijenata biti prebačeno u Beograd, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je rekao, posle sastanka sa direktorima kovid bolnica, da se ne smanjuje broj pregleda u tim gradovima i da se očekuje veći priliv pacijenata, prenosi RTS.

Prema njegovim rečima, prebacivanjem pacijenata u Beograd biće oslobođeni kapaciteti u tim lokalnim bolnicama.

Lončar je istakao i da je sa VMA postignut dogovor oko prijema onkoloških pacijenata kako ne bi kasnili sa terapijom i pregledima.

Govoreći o pismu lekara za razrešenje Kriznog štaba, Lončar je rekao da nema mesta politici i da je cilj Srbije da bude nula zaraženih i da se osnaži ekonomski.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović je rekao da je Srbija „postigla plato“, gde se održava približno isti broj pacijenata koji se javljaju na pregled.

Kovid ambulante rade nesmanjenim obimom, ali su tu uglavnom lakši pacijenti, rekao je on i napomenuo da je tokom noći bilo 65 prijema.

„Dobro je što sada imamo situaciju da je broj pacijenata koje možemo da otpustimo za grad Beograd uravnotežen za brojem pacijenata koje primamo“, rekao je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari