Lončar: Istraga oko kašnjenja zamene zdravstvenih kartica

Ostavite komentar


  1. U Novembru sm preko inyerneta aplicirao za kartice i izvrsio uplatu. Jos nisu stigle. Na nekoliko mailova koje sam slao, nisu nosta odgovarali. Sramota. Ne mislim da je ministar kriv za to, ali morao bi malo da motivise ili kazni administraciju, u zavisnosti od odgovornosti…

  2. Nemam ja koristi od njegovog izvinjenja i bas me iritira.Sve je u duhu stanja ove nase jadne Srbije pa i zamena zdravstvenih knjizica.Uplatio sam zamenu knjizice u posti u Mladenovcu .Moja supruga i sin su dobili nove zdravstvene knjizice a ja iako smo istog dana uplatili jos uvek nisam dobio.Kada sam otisao u postu da proverim zasto ja nisam dobio zdravstvenu knjizicu odgovor je bio da je upravnica na odmoru a da osoba koja je zamenjuje nema pojma kako se vrsi provera.Potvrda o uplati koji sam dobio od postanskog sluzbenika je ispisana rucno sa podacima koji se nisu poklapali.Na moji primedbu da se podaci ne poklapaju ponudjeno mi je da ponovo uplatim istu sumu sto sam ja naravno odbio.Donela mi je kopiju koja je kako je .kazala ispravna i poslala me u zavod za socijalno u Mladenovcu.Na temperaturi od 35 stepeni sta cu,otisao sam u zavod za socijalno i za razliku od zamenice upravnice u posti, njihova sefica ekspoziture je bila veoma kulturna i ljubazno me je primila i za svaki slucaj mi je izdata potvrda da sam u posti u Mladenovcu podneo zahtev i uplatio potrebnu svotu za izdavanje nove zdravstvene knjizice.U ovoj nasoj Srbiji je pravi haos,sto bi se izdavanje zdravstvenih knjizica razlikovalo.Ne prihvatam izvinjenje ministra Loncara samo bih ga zamolio da on izvrsi uplatu umesto mene ako budem ponovo morao da uplatim zahtev za izdavanje nove zdravstvene knjizice.Nemam ja novca za bacanje.

  3. Ministar je vešto izbegao da objasni, zašto su gradjani plaćali da im se dostavi nova knjižica, a sada ih poziva u redove, da bi je preuzeli !

  4. pre devet meseci sam predala zahtev.Konacno, 15-tak dana unazad , vidim da je gotova , naravno, odem da je podignem ,kad tamo, a ono,kazu, izgubila se.Verovatno sama…….ne mogu da verujem….. a konacno resenje o penziji, ne dobijam od 01.01.2012…sad je 2017…kazu, radi se ,niste jedini.Znam da nisam ali isto tako znam, da su neki koji godinu dana posle mene otisli u peziju,resenje dobili u roku od mesec dana.

  5. Gospodine ministre, da li u toku Vašeg ministarskog staža možete nešto da uradite, a da to ne bude podvrgnuto kritici, istrazi od strane organa pravosuđa i tužilaštva, ili da tu istragu ne sporovode organi Minisatrtva zdravlja.

  6. Nije potrebna istraga da bi se utvrdila nesposobnost i bahatost vd direktorke RFZO. Mi u RFZO to vrlo dobro znamo nego ne mozemo da je smenimo jer je postavio Loncar

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.