Lončar: Revakcinisano 837.000 građana, dato 2.126.000 doza vakcina 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da je do sada dato 2.126.000 doza vakcina, a da je 837.000 građana revakcinisano, i poručio da nastavljamo sa vakcinacijom.

Lončar je posle sastanka sa mađarskim ministrom za ljudske resurse Miklošom Kaslerom istakao da u vakcinaciji „idemo i na veće brojke, kako bismo bili sigurni“.

Rekao je da su Srbija i Mađarska nabavile vakcine ne praveći bilo kakva politička pitanja, već gledajući samo njihov kvalitet.

„Mislim da smo u tome bili uspešni“ ocenio je Lončar, i dodao da su teme sastanka sa Kaslerom bile i mere koje su na snazi u dve zemlje, kovid pasoši i dalja saradnja i razmena iskustva u borbi protiv pandemije.

Kasler je konstatovao da Mađarska i Srbija uspešno sprovode vakcinaciju. „Mi smo brzo prešli sa reči na dela, za razliku od diskusija koje se i dalje vode na Zapadu“, rekao je Kasler.

Dodao je da je sa Lončarom razgovarao i o mutacijama i o novom soju korona virusa, a najavio je i da će Mađarska sa Srbijom razmeniti analize o komorbiditetima i mortalitetu.

Prema njegovim rečima, razgovarali su i o transplantaciji pluća, kao i o mađarskom Centru za transplantaciju.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 5.305 novoobolelih od korona virusa i 29 preminulih.

Trenutno su na snazi mere kriznog štaba a danas je odlučeno da deca nižih razreda sledeće nedelje ipak ostaju u školama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari