Lončar: Za sve obolele znamo kako su zaraženi, sve škole će raditi 1Foto: Fonet / Zoran Mrđa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar demantovao je da će privatna škola „Ruđer Bošković“ čiji je vlasnik ministar prosvete Mladen Šarčević, od ponedeljka obustaviti nastavu.

On je odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije rekao da će škola „Ruđer Bošković“ poštovati sva uputstva države Srbije i da ne treba širiti dezinformacije o tome.

Kada je reč o zatvaranju svih škola, ministar je rekao da je vlada odlučila da poštuju odluke stručnjaka i da je procena da škole još nije potrebno zatvarati.

„Za građane najvažnije što se u ovom momentu apsolutno za svakog obolelog zna kako je zaražen i može da se prati tok bolesti i ispitaju svi koji su bili sa njim u kontaktu, a od toga zavisi da li je situacija pod kontrolom“, rekao je Lončar.

On je dodao da nema oblasti u zemlji koja se posebno izdvaja ili da je najugroženija.

Na pitanje o terapiji doktor Mijomir Pelemiš rekao je da još u svetu ne postoji lek koji ubija virus, i da će onaj ko takav lek otkrije „dobiti Nobelovu nagradu“.

On je objasnio da se u svetu koristi eksperimentalna terapija odnosno postojeći antiivrusni lekovi koji su isprobani kod drugih bolesti.

Na konferenciji za novinare je rečeno da je u Srbiji do sada obolelo 35 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari