Lordan Zafranović: Portretista zla

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Nema potrebe da svojatate Lordana Zafranovića, neki ljudi i njihova dela su “ svojina“ svih nas…Isto je i sa Gagom Antonijevićem koga po svaku cenu pokušavate da opanjkate i unizite …Zato postoje sudovi da ocene i procene, a vi se manite prisvajanja svih za koje vam se učini da bi vam mogli poslužiti u pljuvanju vlasti…

  2. Lordan je genijalac autentičnog izraza, iznad svega moralan umetnik bez kompromisa, iznad svake vlasti i nacije, zato njegovi filmovi nikad neće izgubiti od svoje originalne vrednosti.

  3. „…Na sličnosti između dva scenarija o Jasenovcu je ukazala dramaturškinja Biljana Srbljanović…“
    Pa nije Zafranovic pisao scenario a predstavlja se kao da jeste. Neki ovde vide trn u tudjem a ne vide kolac u svom oku.

    1. L. Zafranoić je koscenarista. Ne očekujete li valjda da se film Djeca Kozare snimi baš onako kako je A. Diklić napisao scenario 1986.g. a i tada su zajedno radili na scenariju. Imate itervju A. Diklića (Yugopapir) gde on to sam kaže. Da biste bolje razumeli pročitajte Diklićev Salaš u Malom Ritu, pa onda pogledajte istoimeni film ili još bolje seriju. Iznenadiće te se. Žito nije zapalio Vasa, nego Milan Maljević. Parole nisu pisane na dasci, nego na zidu itd.

  4. Da li će sad nekog tužiti i Lejdi Gaga? Smatram da je tužbom protiv g. Zafranovića ona uvređena.

    1. Dobro je što se autorka teksta izdržala i nije stupila na klizavi teren blaćenja bilo koga. Što se Lordana tiče on je obezbedio mesto u našim srcima kap čovek veći od ovoga podneblja. Što se „Dare“ tiče… samo da popuni prazninu do sledećeg filma na tu temu… pa je već mnogo. Biće toga još pa makar se neki ljutili. Istina hoće Van!

  5. Не улазећи о актуелну расправу, како у чланцима Данаса појединци кажу „подељену јавност Србије“ по питању Јасеновца, господину Лордану Зафрановићу целокупан наш народ дугује неизмерну захвалност за изузетну личну храброст, видевши колико су се сад упли наследници скривања и негирања геноцида може се само замислити кроз шта је пролазио почетком осамдесетих када је снимио документарни филм “ Крв и пепео Јасеновца“ а због снимања филма о суђењу Артуковићу морао је напуститу Хрватску.

  6. Jedan ovakav COVEK nije ni mogao da ostane da zivi u Hrvatskoj koja se predstavlja pravnom naslednicom NDH sa mnogim institucijama iste. Ne samo on nego ni Furlanova pa Ugresiceva pa, pa, pa… Svi otisli iz te drzave jer nisu mogli da opstanu a veliki su! Nema nikakve dileme koliko je veliki jedan Zafranovic samo ima dileme kako je pravo ime Antonijevisu, ne nadimak koji se kod nas vrlo primitivno odmah svojata uz tikanje posle 1 min poznanstva ili cak ni poznanstva nego u javnim medijima! Ime?

  7. Zafranović je morao otići iz Hrvatske. Ali šta je bilo sa Mirkom Kovačem pa Davidom i čak Kišem!? Zašto su oni morali iz Srbije? Sve veliki humanisti i ljudi. I uz to vrhunski umjetnici svoga zanata.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.