Loznica: Od sutra javni poziv za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuće na seoskom području 1Foto: Shutterstock/Dalibor Ogrizović

Javni poziv za dodelu bespovratnih novčanih sredstava mladim porodicama za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuće sa okućnicom na selu, biće raspisan u petak 19. avgusta. Iz gradskog budžeta Loznice za ove namene opredeljeno je 1,2 miliona dinara, a za rekonstrukciju kuće na selu, 600 hiljada dinara.

Mladom porodicom smatra se bračni ili vanbračni par supružnika koji nemaju navršene 43 godine života, i samohrani roditelj koji živi u zajednici sa jednim ili više maloletne dece, javljaju Lozničke Novosti.

Javni poziv u sebi sadrži sve opšte uslove, da su prijavljeni državljani Republike Srbije, da imaju prebivalište na teritoriji grada Loznice, da se protiv njih ne vodi istraga, da niko ko konkuriše nema neizmirenih dospelih obaveza po osnovu poreza na imovinu.

Mogu konkurisati samo oni čiji prosek plate ne prelazi dve prosečne plate na nivou grada, po poslednjim podacima to je iznos od 117.500 dinara.

„Svakog 15. u mesecu komisija će pregledati sve pristigle zahteve iz prethodnog meseca. To znači, da ćemo oko 15. septembra razmatrati prve zahteve po redosledu prispeća i posle sedam dana od objavljivanja liste sa njima ćemo sklapati ugovore“, kaže predsednik komisije Dejan Stalović, gradski menadžer.

Javni poziv dostupan je na sajtu grada Loznice, može se podići i na šalteru broj osam, a za više informacija građani se mogu javiti u kancelariju Gradskog veća.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari