LSV: Krajnje je vreme da se uvedu kovid propusnice i nove mere 1Foto: EPA-EFE/ MARKO ĐOKOVIĆ

Predsednik stručnog Saveta za zdravstvo Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Dušan Jovanović upitao je danas ministra zdravlja u Vladi Srbije Zlatibora Lončara zašto se toliko kasni sa uvođenjem kovid propusnica.

„Ministar bi morao da odgovori na pitanje zašto se tek sada razmišlja o obavezi vakcinacije zdravstvenih radnika i kažnjavanju onih lekara koji sugerišu građanina da se ne vakcinišu“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je podsetio da je LSV još u julu predložila uvođenje obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika, ali su vlasti ćutale.

„Zahtev smo ponovili prošlog meseca, ali smo predložili proširenje obaveze vakcinacije i na prosvetu i sve javne službe. Vlasti su ponovo ćutale“, dodao je Jovanović, navodeći da Lončar pominje uvođenje mera u situaciji kada je broj zaraženih na dnevnim nivou između šest i sedam hiljada, a broj umrlih ne pada ispod 50.

Jovanović je ocenio da je zdravstveni sistem Srbije u veoma lošem stanju, a da su zdravstveni radnici, koji se već 18 meseci bore protiv korona virusa, na izmaku snage.

„Ministre Lončar, ne gubite više vreme i uvedite mere potebne za očuvanje zdravlja i života građana. Svaki izgubljeni dan u u ovoj borbi je katastrofa“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari