Lukač: Nije utvrđeno da je oružje u Jajincima registrovano u Srpskoj 1

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da MUP Srpske nije utvrdio da je oružje pronađeno u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu registrovano u magacinima u Srpskoj.

– Verovatno je reč o oružju koje je ostalo posle rata i nekim kanalima došlo do Srbije – rekao je Lukač novinarima u Trnu kod Laktaša.

On je izrazio uverenje da će istraga utvrditi kako se oružje našlo na toj lokaciji.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić rekao je da još traju provere o oružju pronađenom nedaleko od porodične kuće Aleksandra Vučića, nakon što su srpske službe bezbednosti poslale zamolnicu bezbednosnim agencijama u BiH za pomoć u istrazi.

„Imamo određene informacije o pronađenom oružju u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, ali još nismo zaokružili čitavu priču. Bezbednosne agencije u BiH su dobile zamolnicu od nadležnih organa iz Srbije, koja je prosleđena svim agencijama i još se proveravaju određene činjenice“, izjavio je je Mektić.

U blizini Vučićeve porodične kuće u beogradskom naselju Jajinci u subotu, 29. oktobra, otkriveni su sanduci sa raketnim bacačem „zolja“, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari